Connect with us

Politika

Plenković čestitao Žigmanovu, ponovno izabranom predsjedniku DSHV-a

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković čestitao je Tomislavu Žigmanovu na ponovnom izboru na dužnost predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), obećavši da će zajedno raditi na boljem položaju Hrvata u Srbiji.

“Poštovanje prava te položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji iznimno su važna pitanja za hrvatsku vladu te Vam ovom prigodom zahvaljujem na svemu što ste dosad učinili kako bi status i položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji bio što bolji i kako bi njeni pripadnici sačuvali svoj nacionalni identitet, jezik, kulturu i vjeru”, rekao je Plenković.

“Radujem se nastavku suradnje i stalnom dijalogu hrvatske vlade s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji. Zajedno ćemo raditi na boljem statusu i položaju Hrvata u Srbiji, osobito glede političke zastupljenosti”, dodao je.

Da Žigmanov ostaje na čelu DSHV-a odlučila je u petak izborna skupština stranke, na kojoj je najavio da će ustrajati da se hrvatskoj manjini osiguraju zajamčeni mandati u predstavničkim i državnim tijelima Srbije.

Žigmanov je bio jedini kandidat za predsjednika stranke, a na izbornoj skupštini koja je održana u bačkom selu Tavankut podržalo ga je 135 od 144 izaslanika DSHV-a iz cijele Vojvodine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari