Connect with us

Hrvatska

Plenković: Cjepivo Moderne stiže 11. siječnja, osuđujemo događaje u Americi

Published

on

U zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice održava se 36. sjednica Vlade.

Na dnevnom redu su informacije o aktualnom stanju vezanom za potres te o koronavirusu.

– Održani su sastanci novog Stožera, osobno sam bio na terenu u utorak, obišli smo i područja koja su jako razrušena i veće gradove te stekli dodatni uvid. Nakon potresa koji je bio i sinoć sve su službe bile odmah na terenu, pomoć građanima su pružali Crveni križ i brojni volonteri. Vraćena je struja, popravljaju se ceste, proširuje se telefonski signal – rekao je u početku sjednice premijer Andrej Plenković.

– Stigla je međunarodna pomoć, stiže i danas, nastoji se u najkraćem roku osigurati svima onima koji su ostali u svojim domovima kod svojih kuća smještaj koji je siguran. Važno je da se sva ta pomoć i potpora dobro koordinira i kanalizira onima kojima je najpotrebnija. Želim se zahvaliti inženjerima na svemu što rade u procjenama šteta kako bi znali u kojem su stanju pojedini objekti te Crvenom križu i Karitasu na brojnoj pomoći koja se daje – rekao je Plenković.

Govorio je i o cijepljenju protiv koronavirusa.

– Vidjeli ste cijepljenje članova Vlade i predsjednika Republike, EMA je odobrila cjepivo Moderne. U Hrvatsku bi prvo cjepivo moderne trebalo doći 11. siječnja, oko 4.000 doza – rekao je.

– Osuđujemo scene i akte nasilja koji su se dogodili u Americi. To je bio napad na američku demokraciju. Jedan pokušaj koji nije nikako dobra epizoda u povijesti američke demokracije – rekao je premijer.

Premijer je čestitao Božić vjernicima pravoslavne vjere te našim skijašima odlične rezultate na Snježnoj kraljici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari