Pratite nas

Komentar

Plenković: Danas smo u Sinju HDZ nikad ne izbjegava dodir sa svojim narodom

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima u Sinju.

Rekao je da od početka poziva na sučeljavanje sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

“Sučeljavanje će biti prije službenog početka kampanje 16. kolovoza, i naši stožeri će ga dogovoriti s HRT-om”, rekao je na početku.

“HDZ ide u izbore odvažno s kvalitetnim ljudima i programom, želim povjerenje birača vratiti vjerodostojnom politikom, i kasnije formirati vlast”, rekao je.

Nakon inicijalne kampanje sigurno će biti prigoda za još sučeljavanja s brojnim drugim akterima, pa su svi koji žele izložiti svoj program dobrodošli, kaže Plenković na pitanje o sučeljavanju i s drugim strankama. Aludira se na komentar MOST-a nezavisnih lista koji su ranije Facebook objavom kritizirali HRT, kazavši da sučeljavanje ne bi trebalo biti održano samo između dvije velike stranke, jer su i oni na izborima osvojili velik broj glasova.

“Milanović je na čelu SDP-a 10-ak godina, ja 15 radnih dana, ubrzat ćemo aktivnosti, i nakon toga sam siguran da će uzlazni trend koji HDZ ima biti nastavljen i doći ćemo u situaciju na pobijedimo na izborima i formiramo vlast”, odgovorio je Plenković na pitanje o rezultatima zadnjih anketa koje govore da građani trenutačno više vjeruju Milanoviću.

“Na izborima ću učiniti maksimum da rezultat bude toliko dobar da poslije izborne dogovore sastavimo s onima koji se svjetonazorski i programski podudaraju s nama”, rekao je, a kaže da trenutačno nemaju postizborne dogovore, nego su fokusirani na program.

“HDZ je u velikom broju s velikim poštivanjem došao na Dan pobjede u Knin. Danas smo u Sinju, a i prošle godine smo imali veliku konferenciju o alci. HDZ nikad ne izbjegava dodir sa svojim narodom. Ja sam već jučer na našoj konferenciji u Dubrovniku, kada je zastupnik i ugledni liječnik Ivan Kirin ušao u HDZ, jasno osudio sve provokacije u Kninu. Smatram da je Dan pobjede dostojanstven dan kada se slavi najveća pobjeda vojske i policije”, kaže Plenković.

Na pitanje je li “Za dom spremni” za Plenkovića ustaški pozdrav, ili stari, hrvatski i povijesni pozdrav, rekao je: “Ja sam osudio sve provokacije jučer, a puno toga je bilo, uključujući i paljenje srpske zastave”, kaže Plenković koji je tada i završio presicu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ivan Selak: Zlatko Mejaški nema svoj trg, ulicu, ni sokaka nema, a zaslužio je jer je ovu zemlju itekako zadužio…

Objavljeno

na

Objavio

Vojni pilot i brigadir Hrvatske vojske Ivan Selak na svom facebook profilu prisjetio se Zlatka Mejaškog, kolege iz Domovinskoga rata, koji je poginuo 21.travnja 1995. uvježbavajući se za operaciju Bljesak.

Njegov dirljiv status u nastavku prenosimo u cijelosti.

– Na današnji dan prije 23 godine, na zadaći uvježbavanja za operaciju Bljesak, poginuo je moj kolega i prijatelj, hrvatski vitez, pilot i junak Zlatko Mejaški.

Nema njegove spomen sobe, trga, ulice, ni sokaka nema, ni spomena kad je prigoda, a zaslužio je jer je ovu zemlju itekako zadužio.

Pa tko je bio Meš?

Rođen u Bariloviću, nedaleko Karlovca, od prvoga dana stao je u obranu svoga kraja, pilot, s kalašnjikovom u rukama tukao se u rovovima oko Karlovca, Duge Rese i Barilovića, nije on bio u Maksimirskoj dok su padale granate po njegovu kraju…

Nije letio do 93., dok nismo nabavili avione, imao je prekid od gotovo četiri godine jer njegov zadnji let bio je u Bihaću… Sjećam se, zima 89./90., letimo noću, aerodrom Željava, više od pola metra snijega, hladno je, Meš na slijetanju dodiruje predpolje 60 metara prije praga piste, udar je strahovit, dijelovi kotača ostaju na pisti, a avion završava u dubokome snijegu 600 metara od praga i 60 metara pored piste, nema eksplozije, nema prevrtanja, snijeg u usisniku zabetoniran, pilot koji je tu noć bio na startnoj nije skužio da se čovjek rasuo, da je avion uništen, slijećemo još trojica nakon njega na istu pistu punu ostataka Mešova aviona, i nitko ništa nije zakačio, što ti je sudbina!

Parkiramo avione, a Meša nema, dovozi ga kolega koji je bio na startu i koji se vraćao pistom nazad, Meš ga je stopirao, ovaj u šoku… Koliko je volio taj avion, rekao mi je još na stajanci: “Kad sam vidio što je ostalo od aviona, da sam imao pištolj, ubio bih se”…

I sjeo je ponovno 93. i ja sam bio za to, trebali su nam takvi jer bilo nas je malo, bio je svjestan da puno više može za ovu zemlju uraditi avionom, dao je sve od sebe, ponovno je bio najbolji u poznavanju ZTUP-a, od svih nas garant najviše… Često smo letjeli skupa. Ove fotke su iz zime 94./95., snimio sam ga nekim kršem od fotoaparata.

Dva i pol mjeseca kasnije zadnji put sjeda i odlazi. Odlazi i više se nikad ne vraća, pozvali su ga Žile,Vule, Anton, Miroslav, poletio je s Batariletom (ni njega više nema) u paru kao pratilac. U nekom jebenom zaokretu na maloj visini i velikoj brzini dira krilom zemlju koju je toliko volio i nestaje, odlazi i pridružuje se plejadi hrvatskih vitezova, kažu da duše takvih idu u sazviježđe Coma Berenices, e tamo su moji heroji…

Meš, vječna ti slava, velika hvala, počivao u miru… – napisao je na Facebooku Ivan Selak

 

Foto: Ivan Selak

Foto: Ivan Selak (Zlatko Mejaški stoji u sredini)

 

15. svibnja 1992. – Herojski prelet Selaka i Ivandića

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Predrag Peđa Mišić: RETROAKTIVNA ZABRANA

Objavljeno

na

Objavio

Pišući negdje prvog listopada 2017 o posjeti sada već omraženog ministra Vulina na ustoličenju u Šibeniku, njegovom poimanju “OLUJE” najsvjetlije VRO novije hrvatske povijesti, pišući tada zatražio sam zabranu ulaska u RH svim takvim zločincima.

Naravno tada sam pisao gluposti.
Pa onda opet posjet Vučića, opet ja pišem gluposti.

Oni traže, oni zahtjevaju, oni se brinu o svakom srbinu ma gdje bio.
Ma gle čuda pozivaju Pupovca da ih izvjesti o problemima Srba.

Svojim odnosno srpskim tenkovima, bježeci ispred bojovnika HV gaze svoj, moj narod, da imate i malo stida, nema te ga, nikad više ne bi spominjali Oluju.

Milorade čujes li ti što ovi tvoji mentori pričaju, hoćeš li u novostima, objaviti da su ustaše zabranile četniku ulaz u RH.

Hoćes ali na tebi jedinstven, svojstven način, plačući da opet netko diže tenzije i napada goloruke četnike naoružane do zuba, ali briga me što ti misliš, da li će se pojaviti neka nova zabrana za Vučića ili će jos mnogo vode proteći Dunavom

Ma tko sam ja da pišem retroaktivno

A sad isljednici, DORH, ma neka…

Predrag Peđa Mišić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati