Pratite nas

Komentar

Plenković: Danas smo u Sinju HDZ nikad ne izbjegava dodir sa svojim narodom

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima u Sinju.

Rekao je da od početka poziva na sučeljavanje sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

“Sučeljavanje će biti prije službenog početka kampanje 16. kolovoza, i naši stožeri će ga dogovoriti s HRT-om”, rekao je na početku.

“HDZ ide u izbore odvažno s kvalitetnim ljudima i programom, želim povjerenje birača vratiti vjerodostojnom politikom, i kasnije formirati vlast”, rekao je.

Nakon inicijalne kampanje sigurno će biti prigoda za još sučeljavanja s brojnim drugim akterima, pa su svi koji žele izložiti svoj program dobrodošli, kaže Plenković na pitanje o sučeljavanju i s drugim strankama. Aludira se na komentar MOST-a nezavisnih lista koji su ranije Facebook objavom kritizirali HRT, kazavši da sučeljavanje ne bi trebalo biti održano samo između dvije velike stranke, jer su i oni na izborima osvojili velik broj glasova.

“Milanović je na čelu SDP-a 10-ak godina, ja 15 radnih dana, ubrzat ćemo aktivnosti, i nakon toga sam siguran da će uzlazni trend koji HDZ ima biti nastavljen i doći ćemo u situaciju na pobijedimo na izborima i formiramo vlast”, odgovorio je Plenković na pitanje o rezultatima zadnjih anketa koje govore da građani trenutačno više vjeruju Milanoviću.

“Na izborima ću učiniti maksimum da rezultat bude toliko dobar da poslije izborne dogovore sastavimo s onima koji se svjetonazorski i programski podudaraju s nama”, rekao je, a kaže da trenutačno nemaju postizborne dogovore, nego su fokusirani na program.

“HDZ je u velikom broju s velikim poštivanjem došao na Dan pobjede u Knin. Danas smo u Sinju, a i prošle godine smo imali veliku konferenciju o alci. HDZ nikad ne izbjegava dodir sa svojim narodom. Ja sam već jučer na našoj konferenciji u Dubrovniku, kada je zastupnik i ugledni liječnik Ivan Kirin ušao u HDZ, jasno osudio sve provokacije u Kninu. Smatram da je Dan pobjede dostojanstven dan kada se slavi najveća pobjeda vojske i policije”, kaže Plenković.

Na pitanje je li “Za dom spremni” za Plenkovića ustaški pozdrav, ili stari, hrvatski i povijesni pozdrav, rekao je: “Ja sam osudio sve provokacije jučer, a puno toga je bilo, uključujući i paljenje srpske zastave”, kaže Plenković koji je tada i završio presicu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Sve dok Thompson, kao ilegalac, mora biti prošvercan na pozornicu, Hrvatska nije pobijedila

Objavljeno

na

Objavio

Sve dok Thompson, kao ilegalac, mora biti prošvercan na pozornicu, Hrvatska nije pobijedila.

I ne samo to, nego je sramota od HRT-a prekinula prijenos dok je Thompson pjevao. Tobože zbog kiše. Kao da ljudi ne bi ostali da su nastavili s programom, nakon desetak sati čekanja.

Najprije su realizatorski unakazili prijenos, a onda jednostavno isključili mikrofon Thompsonu na drugoj pjesmi i prekinuli događaj.
Sramota.

Podsjetilo me to na onaj koncert Prljavaca iz 1989. godine i tada je udba bila protiv koncerta, ali nije imala toliko kuraže da ge prekine. Ovi današnji su beskrupulozni.

I onda još Dnevnik nakon koncerta i ni riječi o tom najzanimljivijem detalju, nego nešto palamude o tome kako su organizatori dijelili vodu žednima iz publike.

Koja je to blamaža i politička i profesionalna i ono što se zove demokratska.
Stidite se vi iz redakcije HRT-ovog Dnevnika, Vi koji se nazivate novinarima vi ste sramota struke. Osobno vas dosta poznajem i znam da ovakvo hrvatsko slavlje ne ide uz vaše jugoslavenstvo i svakodnevne porcije jointova.

Ali nećete dugo usprkos vašoj zaštitnici ministrici Nini Obuljen itd., i njenim kumovima i ‘misterima 10 posto’ od vanjske produkcije.

 

POGLEDAJTE KAKO JE SRAMOTNO PREKINUTO SLAVLJE VATRENIH!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Tihomir Dujmović: Ovo je bilo više od nogometa, Hrvatska je pokazala svoje istinsko nacionalno lice

Objavljeno

na

Objavio

Fah/Ilustracija

Budućnost ovoj državi i naciji je zagarantirana!

Hrvatska je eksplodirala od nacionalnog zanosa kakvog moderna povijest ne pamti. Ovo se još nikada nije dogodilo!

Ali, znate ne radi se ovdje samo o nogometu, najvažnija sporedna stvar na svijetu je tek povod za ovu poravu renesansu hrvatstva koje je nacija doživjela, piše Tihomir Dujmović.

Svega tu ima najviše iskrene, ali upornim političkim djelovanjima zatomljene, nepatvorene nacionalne emocije, ali i prkosa i otpora, nagomilanih frustracija koje traju od 3 sijecnja 2000 godine, do današnjeg dana!

Ovu erupciju hrvatstva gdje god je mogla zatomljivala je najprije Račanova vlast. Sanader se hvalio ni manje ni više negoli u sred Londona da je smanjio hrvatski nacionalizam. Nešto slično je govorio i Plenković. Josipović kao i Mesić nikad nisu zakoračili na nogometnj stadion jer se njima to sve skupa gadi!

Milanović je tvrdio da je Hrvatska slučajna država a danas jedan Beljak vulgarnim riječima prati želju nogometaša da im pjeva Thompson! Biti protiv Thompsona znači biti protiv pola milijuna Hrvata koji su pripremili neviđeni spektakl!

I još more drugih poniženja, od haških do Pupovčevih, sve se to slilo u jedan veliki balon frustracija koje su zajedno sa najvećim mogućim oduševljenjem koje nacija ovih dana proživljava, doslovno eksplodirale! Ta glad za iskrenim nacionalnim osjećajima koje politika kroti gdje god može, to je zajedno sa sjajnim vatrenima dovelo pola milijuna Hrvata na ovaj povijesni doček!

Ovo je dakle bilo više od nogometa, Hrvatska je pokazala svoje istinsko nacionalno lice, to more mladosti koje grca u suzama pjevajući Domovini, to je spokojan signal da je budućnost ovoj državi i ovoj naciji zagarantirana.

Tihomir Dujmović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori