Connect with us

Kronika

Plenković: Đuro Perica istinski domoljub i važan sudionik u osamostaljivanju Hrvatske

Objavljeno

-

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković uputio je u srijedu izraze sućuti u povodu smrti nekadašnjega saborskog zastupnika Đure Perice te istaknuo kako je on bio istinski domoljub i važan sudionik u procesu osamostaljivanja Republike Hrvatske.

Sućut PHDZ/PVRH Andrej Plenković u povodu smrti Đure Perice:

S dubokim žaljenjem primio sam vijest o smrti g. Perice, istinskog domoljuba, utemeljitelja #HDZ, bivšeg saborskog zastupnika & važnog sudionika u procesu osamostaljivanja Hrvatske.

Nakon montiranog političkog procesa u bivšoj SFRJ proveo je 14 godina svog života zatvoren i podvrgnut mučenjima, a odmah po izlasku na slobodu stavio se na raspolaganje predsjedniku Franji Tuđmanu i hrvatskoj državi. U #SaborRH izabran je u 3 uzastopna mandata tijekom ključnih, prekretničkih 90-ih godina prošlog stoljeća.

Bio je i zamjenik ministra unutarnjih poslova Hrvatske & član najviših tijela HDZ-a, osnivač i 1. predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika, 1. predsjednik Zajednica utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman te kasnije njen počasni predsjednik.

U ime HDZ-a i u svoje osobno ime obitelji pokojnog Đure Perice i njegovoj supruzi Jadranki upućujem izraze iskrene sućuti i osobitog poštovanja.

Jandroković: Đuro Perica bio je istinski domoljub nesalomljiva duha

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari