Connect with us

Hrvatska

Plenković: Hrvatska je naučila kako koristiti prednosti članstva u EU

Objavljeno

on

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u Šibensko-kninskoj, a nakon toga će i u Zadarskoj županiji. Sastat će se i sa županima.

U Šibeniku zajedno sa županom Goranom Paukom u 10 i 30 svečano otvorio je Adriatic Business centar koji je obnovljen s 20 milijuna kuna iz fondova Europske unije.

– Hrvatska je naučila kako koristiti prednosti članstva u EU. Županija ide u smjeru poticanja poduzetništva, ovo je primjer uspješne revitalizacije TLM-a i na ovaj način će se generirati nove vrijednosti za Šibensko-kninsku županiju. Na ovaj način stvaraju se preduvjeti za otvaranje prema novim tržištima, a siguran sam da će unaprijediti i poduzetnička i ulagačka klima na cijeloj jadranskoj regiji, rekao je Plenković.

Važno je imati na umu da je poduzetnicima dodijeljeno 4900 potpora , i to u vrijednosti dva Pelješka mosta.

– U razdoblju gospodarskog oporavka oslanjat ćemo se na kreativnost naših poduzetnika. U tom pogledu koristit ćemo sredstva, više od 24 milijarde eura u sljedećih deset godina. Od poduzetnika očekujemo izvrsnost i usvajanje novih vještina, te da prate digitalnu i zelenu transformaciju, a Adriatic Business centar bi trebao biti zamašnjak, rekao je.

– Ovdje imamo dugu tradiciju u proizvodnji metala, a posebno aluminija, istaknuo je Pauk i dodao da je županija prepoznala potecijal ovog prostora. Sadržaji će biti dostupni svim zaniteresiranima, a u svrhu gospodarskog rasta. Naša županija uspješno povlači sredstva iz Fondova, a o tome kaže svjedoči i brojka od 1,8 milijardi ugovorenih projekata.

U susjednoj, Zadarskoj županiji će obići radove na projektu navodnjavanja u Baštici te gradilište ribarske luke Gaženice, a zatim odlazi u Kali. U 16 sati sastat će se sa županom Božidarom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari