Connect with us

Pregled

Plenković: Hrvatska spremna pomoći Grčkoj u borbi protiv katastrofalnih požara

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak kako je Hrvatska spremna pomoći Grčkoj u borbi protiv katastrofalnih požara s kojima se ta zemlja bori u proteklih nekoliko dana.

“Razgovarao sam s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom koji me zamolio za pomoć zbog katastrofalnih požara u Grčkoj. Hrvatska je solidarna i spremna pomoći našim grčkim prijateljima”, napisao je Plenković na twitteru.

Dodao je kako su donijeli odluku da Hrvatska sutra pošalje jedan kanader na gašenje požara u Grčku.

Grčke vlasti naredile su još evakuacija na otoku blizu Atene u četvrtak, a vatrogasci su uspjeli ugasiti požar u blizini mjesta održavanja antičkih Olimpijskih igara na zapadnom Peloponezu dok se zemlja bori s požarima već treći dan.

Temperature veće od 40 Celzijevih stupnjeva i snažni vjetrovi potaknuli su više od 150 požara u različitim dijelovima zemlje proteklih dana, uz požare u Turskoj i drugim dijelovima Sredozemlja.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u vezanom je tweetu dodao kako se kanader koji je kao pomoć poslan u Tursku vraća u subotu.

“Prema procjeni operativnog vatrogasnog zapovjedništva, u Hrvatskoj trenutno imamo dovoljno zračne protupožarne snage u slučaju potrebe”, istaknuo je. (Hina)

Hrvatska pomaže Turskoj u gašenju požara, upućen kanader

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR