Connect with us

Pregled

Plenković i biskup Komarica o potpori Hrvatima u BiH

Published

on

Foto: Hina

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u srijedu biskupa Banjolučke biskupije mons. Franju Komaricu i izrazio mu zahvalnost na iznimnoj humanosti i dugogodišnjem predanom radu u zaštiti prava i identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini, priopćio je ured premijera za odnose s javnošću

‘Predsjednik vlade Plenković izrazio je zahvalnost biskupu Komarici na iznimnoj humanosti i dugogodišnjem predanom radu u zaštiti prava i identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini’, stoji u priopćenju.

Biskup Komarica, dodaje se, istaknuo je važnost nastavka brojnih projekata razvojnog, kulturnog i vjerskog karaktera koje vlada RH sustavno poduzima kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je tijekom 2018. osigurao programe i projekte u vrijednosti od 24 milijuna kuna.

Premijer Plenković i biskup Komarica su također razgovarali o situaciji u BiH nakon općih izbora te izrazili potporu legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnošću u političkom sudjelovanju na svim razinama vlasti u BiH kako je definirano Daytonsko-pariškim mirovnim sporazumom.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari