Connect with us

Hrvatska

Plenković i Božinović tijekom posjeta graničnim policajcima promatrali grupu od 300 migranata blizu granice

Objavljeno

on

Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišli su u petak državnu granicu. Dok je ministar s vrha Plješevice gledao granicu, grupa od 300-tinjak migranata kroz šumu je ušla prema granici.

Nakon što je Hrvatska korak bliže šengenskoj zoni, premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović stigli su u obilazak granice. Granični policajci premijeru i ministru pokazali su opremu i izložili taktiku čuvanja granice.

I dok je Božinović s policijom s vrha Plješivice gledao granicu, grupa od 300-tinjak migranata kroz šumu je ušla prema granici. Svi su ih vidjeli.


“Nema namještaljke kad je upitanju migrnatska kriza, ona je tu, ona je prisutna, ono što mogu reći i na što sam ponosan to je da Hrvatska i hrvatska sigurnost je u rukama ovih sjajnih ljudi”, rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

“Mi se uspješno nosimo s tim migracijskim pritiskom, ali razmišljamo i predviđamo situacije razmjenjujemo podatke na svakodnevnoj razini”, kaže Nikola Milina, glavni ravnatelj policije, prenosi dnevnik.hr


Samo ove godine zaposlilo se 800 novih policajaca, a jučer je Vlada donijela odluku da se smije dignuti pričuvna policija, oko 1200 službenika, koji će popuniti mjesta kada kolege iz granične ili interventne policije ne mogu raditi.

Načelnik postaje granične policije u Korenici Goran Matijević kaže kako toplo vrijeme i težak teren pogoduju migrantima za višednevni boravak u šumi i pokušaju prelaska hrvatske granice.

“Postaja granične policije Korenica ima dovoljan broj svih rodova policije, imamo i dostatan broj suvremene opreme, a sve u cilju sprečavanja ulaska ilegalnih migranata u Hrvatsku”, rekao je Matijević.

Mladen Matovinović, voditelj službe za granicu PU ličko senjske kaže da je pritisak migranata jak na potezu od Bihaća do Korenice zbog kampa Vučjak te blizine grada Bihaća koji je pun migranata. Ističe kako imaju dobru suradnju s policijom BiH.

 

TRAGEDIJA ILI ORGANIZIRANA DIVERZIJA : ‘Saudijski princ nudi 5000 dolara svakom tko iz islamskih zemalja ode u Europu’?

 

 

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari