Connect with us

Politika

Plenković: Istanbulska konvencija najkasnije za dva tjedna bit će poslana na ratifikaciju u Sabor

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković najavio je da će najkasnije za dva tjedna Vlada uputiti Istanbulsku konvenciju na ratifikaciju u Sabor.

Na početku sjednice premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualne događaje. Na počeku je čestitao Dan žena svim kolegicama, suradnicama i svim ženama u Hrvatskoj.

“Nadam se da ćemo i našim politikama doprinijeti za što kvalitetniji i ravnopravniji položaj žena u Hrvatskoj. S obzirom da je to vrlo angažirana tema u Saboru, pri kraju je procedura za upućivanja na Vladu tzv. Istanbulske konvencije. Vjerujem da ćemo idući tjedan ili za dva tjedna konvenciju imati na Vladi i poslati je u ratifikaciju u Saboru.

Najvažnije je da se koncentriramo na bit, a to je zaštita od nasilja. Mnogi na tome žele skupljati poene: SDP je to mogao učiniti dok je bio na vlasti, a sada su veliki kritičari.Treba pronaći najbolje riješenje i mehanizmima koji postoje u toj Konvenciji podignuti ravnopravnost i zaštitu žena”, istaknuo je Plenković.

Na dnevnom redu Vlade je i izmjena Odluke o pokretanju postupka za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka. Ova investicija od 100 milijuna eura prema planu je do 2020. godine trebala postati luksuzni hotel s 400 soba. No, investitori su predložili izmjenu projekta što baš nije bilo po volji ministru državne imovine Goranu Mariću pa je izjavio da “sumnja u realiziaciju projekta”.

Vlada će odlučivati i o prijedlozima zakona o probaciji i zakona o muzejima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas