Connect with us

Politika

Plenković: Izjava predsjednika HND-a je bezobrazna i neprimjerena

Objavljeno

on

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je u ponedjeljak izjavu predsjednika HND-a Hrvoja Zovka “bezobraznom i neprimjerenom izjavom” te ustvrdio kako je “znatno tiši, sporiji i evazivniji kad treba kritizirati Milanovića”.

“To je jedna bezobrazna i neprimjerena izjava predsjednika HND-a, koji je znatno tiši sporiji i evazivniji kad treba kritizirati Milanovića, koji na puno grublji način proziva medije, naziva HRT Yutelom, novinare HRT-a plaćenicima jedne političke stranke, dnevne listove naziva lihvarima, vaše vodstvo da maknete jednoga komentatora, gospodina Puhovskog pa ga nakon toga ne vidim u vašem programu”, rekao je Plenković odgovarajući na novinarsku tvrdnju da ga je HND pozvao da ne proziva medije jer mu to nije prvi put.

“Ovdje se on usudi govoriti o meni, kao da je dovoljno jedan Lukašenko u Europi. To je izlaženje iz svih okvira i to se može kvalificirati kao pristranost”, poručio je Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HND-a.

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske ranije su u ponedjeljak priopćili kako oštro osuđuju napad premijera Andreja Plenkovića na medije, njegovo miješanje u uređivačku politiku RTL-a, Nove TV i N1 te prozivanje novinara i analitičara koji su pratili kampanju i izbore. (Hina)

“Ja sam samo govorio istinu,” odgovorio je Plenković na pitanje novinara je li pretjerao jutros kad je komentirao izbore.

Dakle, svi oni o kojima sam govorio, uključujući vašu kuću (RTL), u vašim emisijama krivo su navodili ime kandidata HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, rekao je dodavši kako se to dogodilo više puta, pa i na jednoj drugoj TV kući, a isto se događalo i u nekim tiskovnim medijima.

Ocijenio je kako “to nisu bili lapsusi” te dodao kako su se te stvari događale “očito namjerno”. “To nije nikakva kritika, nego sam kazao istinu, nije nikakav udar na medije. Nisu mediji nikakve svete krave pa da mi ne možemo o tome govoriti”, rekao je Plenković.

Andrej Plenković: Nisu mediji svete krave da o tome ne možemo govoriti

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari