Connect with us

Intervju

Plenković – ‘Ja sam politički maratonac. Tek mi je 50…, a na Zagreb šaljem najjači, pobjednički tim‘

Objavljeno

-

isječak/Globus

Predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u velikom intervjuu za jubilarno izdanje Globusa progovario je o svim aktualnim pitanjima:

2016. pobijedili smo SDP-ovu koaliciju sa 7 razlike, pobijedili smo je i 2020. – ali s 25 razlike! Vratili smo i usidrili HDZ u desni centar – ondje gdje ga je i htio dr. Franjo Tuđman.

Otvorili smo se prema biračima centra, što se pokazalo dobitnom kombinacijom. Donijeli smo novi Statut HDZ-a, modernizirali upravljanje strankom, financijski je konsolidirali, pa više nismo u stalnom minusu, nego u plusu.

Pritom poštujemo naše tradicije, nacionalni identitet, povijest, našu vjeru, demokršćanske i narodnjačke vrijednosti, ispravili smo SDP-ovu nepravdu spram hrvatskih branitelja. S čvrstim osloncem u Tuđmanovoj baštini i vrijednostima Domovinskog rata, okrenuti smo budućnosti, u kojoj Hrvatsku gradimo za nove generacije.

Živimo u doba 4. industrijske revolucije, umjetne inteligencije, digitalizacije, klimatskih promjena, novih sigurnosnih izazova… No kao članica EU i NATO, danas imamo mnogo bolju ekonomsku perspektivu i sigurnost nego prije 30 godina.

Prvi put imamo pravu priliku da razvojni jaz između Hrvatske i zapadne Europe ubrzano smanjimo upravo zahvaljujući benefitima EU članstva. To je naš prioritet za vrijeme koje dolazi, kazao je Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković za Globus.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari