Connect with us

Politika

Plenković Jurčeviću: Četiri godine slušat ćemo vaše gluposti u Saboru

Objavljeno

-

Nezavisni zastupnik Josip Jurčević prozvao je premijera Plenkovića u srijedu u Saboru da diktatorski i korupcijski upravlja strankom i državom  i služi kolonizaciji države, globalizacijskim i velikosrbijanskim interesima, na što mu je Plenković odgovorio da će četiri godine morati slušati njegove gluposti u Saboru.

“Jeste li svjesni da se veleizdajnički upravlja Hrvatskom i da prije ili kasnije slijedi politička, moralna i pravna odgovornost”, pitao je Jurčević na aktualnom prijepodnevu, a Plenković je njegove riječi ocijenio nebulozama, lažima i glupostima.

“Vi ste jedan tipični izdanak ljudi na hrvatskom političkom prostoru, zaogrnuti nekakvim kvazi akademskim titulama za koje ne znam koja su vam ih povjerenstva odobravala”, kazao je Plenković .

“Kolege su vas očito greškom donijeli u Sabor i sad ste sretni i sada ćemo vaše gluposti slušati četiri godine”, dodao je i nazvao Jurčević “teškim lažljivcem” .

Ministar poljoprivrede Josip Dabro rekao je pak, odgovarajući na pitanje Marijane Puljak (Centar) o stjecanju sveučilište diplome, da je njegovu diplomu priznala Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Dabro: Moju diplomu priznala je Agencija za visoko obrazovanje

Neću vas pitati jeste li studirali tri ili pet godina već koja su vam bila tri najdraža profesora na fakultetu i tri najdraža kolegija, te u kojem ste kafiću u Travniku kao student najčešće boravili, upitala je Puljak ministra.

“Gdje će suza nego na oko”, odgovorio je Dabro poručivši kako je njegovu diplomu priznala Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

“To je jedina institucija koja provjerava validnost diploma”, rekao i poručio Puljak da osigura građanima Splita da mogu gledati hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

U raspravu oko diplome uključio se i Ivan Penava (DP), navodeći da je studirao i diplomirao na tom fakultetu i ne jednom sjedio u društvu ministra, “te profesorom Sertićem, Jukićem i ostalima”.

U cijelom će se Splitu gledati utakmice, osim u zaštićenom kulturnom dobru – Dioklecijanovoj palači, jer po uputama konzervatora tamo ne mogu bit televizori na otvorenom prostoru, odgovorila je Puljak Dabri. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković spočitnuo joj je tada kako je prije rekla da nema veze sa Splitom a sada zna što će se događati u Splitu.

Gdje ste pročitali te konzervatorske smjernice, upitao je zastupnicu Andro Krstulović Opara (HDZ).

Puljak su zanimali i “planovi gospodarenja dabrovima” na što je Dabro kazao da su ti planovi u izradi.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić  najavio je, odgovarajući na pitanja, da će Vlada dalje jačati osnovicu i koeficijente, a kao novitet priznavanje radnog staža svim studentima, jer će se studentski rad moći ubrojiti u godine mirovinskog staža .

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar najavio je pak jačanje industrije i poduzetništva kao prioritet. Otkrio je da je pripremljen plan industrijskog razvoja kojeg će Vlada usvojiti, dok je ministar financija Marko Primorac najavio povećanje poreznog praga za ulazak u sustav PDV-a. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas