Connect with us

Politika

Plenković komentirao Milanovićevu izjavu o ‘mauzoleju neplivaču Šoškoćaninu’ na groblju u Borovu

Objavljeno

on

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je ocijenio  kako je HDZ, dva tjedna prije lokalnih izbora, već pobijedio u čak 48 jedinica lokalne samouprave jer tamo nemaju protukandidate.

“HDZ je u ovom trenutku već pobijedio u 48 jedinica lokalne samouprave, što govori o snazi HDZ-ovih kandidata i snazi stranke”,   rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a a vezano uz početak kampanje za lokalne izbore.

Naime, prema podacima koje imaju u HDZ-u, u čak 47 ili 48 jedinica lokalne samouprave HDZ-ovi kandidati za čelna mjesta gradonačelnika, odnosno općinskih načelnika, nemaju protukandidate.  Imamo već četiri gradonačelnika – u Pakracu, Skradinu, Ninu i Hrvatskoj Kostajnici, ostalo su načelnici općina, istaknuo je Plenković.

Upitan za jučerašnji incident u Borovu Selu, Plenković je, nakon jučerašnjeg priopćenja Vlade, i osobno danas najoštrije osudio skandaloznu provokaciju i govor mržnje skupine navijača.

Policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva 

Na prozivke predsjednika Milanovića o politizaciji policije, Plenković je poručio da “Hrvatska policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni Hrvatska vojska nije Milanovićeva”.

“Oni (policija i vojska) ponašaju se sukladno zakonu, a ne politici ili političkom voluntarizmu nekoga tko pretendira ili bi trebao biti predsjednik svih građana”, rekao je Plenković.

Upitan za spomenik srpskom ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu u Borovu, za koji je Milanović rekao da bi ga “Pupovčeva i Plenkovićeva policija trebala maknuti”, Plenković je primijetio kako je “bio uvjeren da ga je maknuo Milanović dok je bio premijer”.

“Ono što je mogao napraviti, Milanović nije promijenio. I svaki njegov komentar nakon toga je suvišan”, istaknuo je Plenković.

Plenković se osvrnuo i na kritike vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave upućene koaliciji HDZ-a i SDSS-a, kao i na izjavu HDZ-ova župana Ivana Anušića da nije sretan koalicijom HDZ-a sa SDSS-om.

Ustvrdio je kako je Miroslav Škoro izmišljen kako bi doveo Milanovića na vlast, pa ga ne čudi da Penava “citira Milanovićeve nebuloze o trgovačkoj koaliciji”.

Anušiću je pak poručio da politiku HDZ-a vodi stranačko predsjedništvo s njim (Plenkovićem) na čelu i nije na Anušiću da kometira koalicijske partnere.

“Župan Anušić će uvjerljivo pobijediti na županijskim izborima i ja mu u tome pomažem, no ova njegova izjava ne stoji”, rekao je Plenković.

Upitan za izbor predsjednika Vrhovnog suda, istaknuo je da se stajalište HDZ-a o kandidatkinji predsjednika Republike Zlati Đurđević nije promijenilo, a procedura će biti provedena u skladu s Ustavom i zakonom.

Plenković je ponovno pozvao i građane da se cijepe protiv covida, istaknuo da će cjepiva biti dovoljno za sve koji se budu željeli cijepiti. (Hina)

Ivan Anušić: Bio bih puno sretniji da nismo u koaliciji s ovakvim SDSS-om

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari