Connect with us

Politika

Plenković: Milanović će dobiti ugovore o kupnji Rafalea, ima pravo na to

Objavljeno

-

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da se uopće neće miješati u sukob na relaciji Ministarstvo obrane i Ured predsjednika Republike, dodavši da su mu pisma predsjednika irelevantna, ali da Ministarstvo i Ured moraju komunicirati.

“Metodološki je apsolutno neprihvatljivo slanje pisama, pa onda objavljivanje putem medija, tako da su mi sva ta pisma, koliko god ih ima, totalno irelevantna”, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Vlade.

Dodao je da ta pisma i njihov sadržaj nije ni vidio dok nisu objavljena na webu.

Ministar obrane Mario Banožić poručio je u četvrtak predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću da skine oznaku tajnosti sa svojih putovanja, nakon čega će on to isto učiniti za nalaz inspekcije u kabinetu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja.

Premijer je dodatno kazao da nije pročitao sadržaj izvješća inspekcije u Kabinetu admirala Hranja te da će ga pogledati kada bude imao vremena.

“Ne vidim da je to nešto bitno, ministar se na to očitovao”, rekao je Plenković.

Glede koncepta i teze ‘ne vidim mogućnosti za daljnju suradnju’, i to zbog strateškog zlostavljanja, Plenković kaže da i on može tako reći.

“Mislim da predsjednik Republike strateški zlostavlja ogroman dio institucija građana, komentatora, medija, političkih aktera, i ne vidimo nikakve mogućnosti za daljnju suradnju, ali smo spremni za dijalog, znači to je otprilike ta varijanta”, kazao je premijer.

Na pitanje hoće li od Banožića tražiti da javno objavi to izvješće, Plenković je kazao da neće, jer nije Banožić taj koji stavlja klasifikaciju na te dokumente.

Na protupitanje zašto, jer je upravo Banožić tražio tu inspekciju, premijer kaže da je nije tražio za javnost, nego za sebe.

“Banožić je rekao da je zadovoljan s izvješćem, ako je on zadovoljan, meni je okej”, dodao je premijer.

Na pitanje mogu li funkcionirati Oružane snage ako nema komunikacije između MORH-a i Pantovčaka, Plenković kaže da moraju komunicirati te da im on to preporučuje.

Premijer je potvrdio da će uskoro dostaviti ugovore o kupnji višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafale Uredu predsjednika.

“Ima svo pravo na to, on je predsjednik države, imamo li mi prostora za suradnju nebitno, ali ima pravo na ugovore i dobit će ih, koji su naravno isto tajni”, zaključio je Plenković. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari