Connect with us

Vijesti

Plenković: Milanović je ekspert za NATO, Šveđani su na njega mislili

Objavljeno

-

Hina

Predsjednik Zoran Milanović je ekspert za NATO, švedski mediji su mislili na njega, rekao je u utorak premijer Andrej Plenković ironično komentirajući novinske napise o sebi kao potencijalnom kandidatu za novog šefa vojnog saveza.

“Milanović vam je ekspert za NATO. Ja sam sto posto uvjeren da su se Šveđani zabunili, da su mislili na njega. On je snažan zagovornik proširenja NATO-a”, rekao je Plenković.

Aktualnom šefu NATO-a Jensu Stoltenbergu istječe mandat 30. rujna ove godine i očekuje se da će ime njegova nasljednika biti poznato do samita NATO-a u srpnju. Švedski mediji naveli su Plenkovića kao jednog od potencijalnih kandidata za novog glavnog tajnika NATO-a.

“Nemoguće da nisu mislili na njega kad znaju koliko im je on pomogao i koliko je on prozapadno i transatlantski orijentiran zadnjih godinu dana”, nastavio je Plenković u istom tonu i dodao da nije njegov posao demantirati “špekulacije ljudi koji su se sigurno zabunili”.

Predsjednik, koji se prošle godine usprotivio ulasku Švedske i Finske u NATO kako bi privukao pozornost na situaciju u Bosni i Hercegovini, prije nekoliko dana je na napise švedskih medija rekao da premijer “živi za to da se negdje preparkira”. Pritom je naglasio da mu je važno da se datum parlamentarnih izbora ne prilagođava premijerovim interesima i ambicijama.

No Plenković tvrdi da o biračima ovisi hoće li on ostati na trenutačnoj poziciji.

“Ako se netko vratio iz Bruxellesa…to je sad jedna teza koju oporba i dio medija ponavljaju. Osim mene i Stiera, tko je došao nazad umjesto da je ostao? Gdje su Picula i Borzan? Jesu li se vratili nazad? Nisu”, rekao je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari