Connect with us

Hrvatska

Plenković: Milanović nije u povjerenstvu za nabavu aviona, može govoriti što hoće

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak vezano za nabavu aviona da predsjednik Republike Zoran Milanović može govoriti što god hoće s obzirom na to da je odbio biti u povjerenstvu, a on će kao predsjednik Vlade pričekati temeljitu analizu jer je riječ o dalekosežnim i skupim odlukama.

Premijer je rekao to novinarima koji su ga nakon otvaranja izložbe “Zagreb – grad koji treba našu ljubav” pitali je li primjereno da Milanović na početku natječaja na koji su stigle četiri ponude “lobira za jednu tvrtku”.

„Netko tko nije u povjerenstvu može govoriti što god hoće, a ja ću kao predsjednik Vlade pričekati temeljitu analizu i procjene”, rekao je Plenković, dodavši da su to dalekosežne, važne, skupe i osjetljive odluke.

Napomenuo je da su Uredu Predsjednika ponudili da bude u povjerenstvu za nabavu aviona, kao što je bio predstavnik bivše predsjednice, te predsjedniku nadležnog saborskog odbora ali su oni odbili.

„Poštujem slobodu onih koji su odbili biti u povjerenstvu i unaprijed bez da išta vide navijaju za jedno rješenje”, rekao je premijer, kazavši ironično da je to u demokratskom duhu i proceduralno transparentno.

Upitan razmišlja li Europska komisija o paljenju crvenog svjetla za države u kojima se ustanovi više od tri posto zaraženih u općoj populaciji, premijer je rekao da se trenutno na razini Europske unije radi na ujednačenim kriterijima.

Smatra ključnim da članice imaju jednaku metodologiju, testove i mjerenja, što je po njemu prethodnica bilo kakvog ujednačavanja.

Zaključio je da je Hrvatska dosadašnjim mjerama, posebice u prvoj fazi bila jako uspješna, dok se u drugoj fazi bilježi povećan broj zaraženih, ali se vidi da je klinička slika puno bolja nego što je bila na proljeće, što, smatra premijer, ohrabruje.

„Moramo se svi paziti, što smo odgovorniji, što je manje kontakata – bit će manje zaraze. Očito da smo znatno otporniji nego što smo bili u zimskim mjesecima, što je bila logika pravodobnog otvaranja i ipak solidne turističke sezone”, rekao je premijer Plenković. (Hina)

Milanović: Prvi izbor bi trebali biti američki avioni

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari