Connect with us

Politika

Plenković: ‘Milanovićevo vrijeđanje je na najnižoj razini’

Objavljeno

-

Foto: Hina

Premijer Andrej Plenković nazvao je u utorak izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića na račun ministra obrane, primitivnim i brutalnim vrijeđanjem sugovornika dodavši da će o svim problemima biti riječi 9. studenoga na Vijeću za nacionalnu sigurnost.

“Teme o kojima govorimo ostavljamo za Zagreb, za razgovor 9. studenog kad je Vijeće za nacionalnu sigurnost, da vidimo kakvi su to problemi i što ne štima. Hoću to izravno čuti i pokušati riješiti taj problem”, rekao je Plenković u Glasgowu.

Komentirajući Banožićevu izjavu kako je vrijeme za opoziv predsjednika Republike Zorana Milanovića, Plenković je rekao kako to ministar obrane nije rekao već je to “derivirano iz nekog pitanja i tako stavljeno u naslov”.

Plenković je rekao i kako su, dok je Milanović bio premijer, smanjivana sredstva za vojsku dok u njegovu premijerskom mandatu HV ima veći proračun, bolji položaj, vojska je vraćena u Vukovar, Ploče, Sinj, Varaždin te je donesena odluka o nabavi višenamjenskih borbenih aviona.

“To kontinuirano stavljanje konteksta protuzakonitog ponašanja, privatiziranja vojske od strane Milanovića, izjava na razini šefa države, to dosad nismo vidjeli. Vidjeli smo puno kreativnih ljudi u politici, ali ovako primitivno, brutalno vrijeđanje sugovornika, gdje HDZ zove praktički nacistički strankom, za ministra kaže da je opušak… Neka se malo skulira do 9. studenog pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, poručio je premijer.

Javnost treba biti zabrinuta i snažno osuditi nezakonito ponašanje predsjednika, poručio je i ponovio je kako je Banožić sa svakim napadom čvršći u Vladi te da Milanović ne odlučuje tko će biti u njegovoj vladi. (Hina)

Ministar Banožić: ‘Milanović je psihijatrijski slučaj, vrijeme je za njegov opoziv!‘

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari