Connect with us

Komentar

Plenković Milanoviću: Čekao je da Macron odleti, smiješno je da sada nešto grinta

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković i ministri Zdravko Marić, Tomislav Ćorić, Josip Aladrović i Darko Horvat održali su konferenciju za medije o rastu BDP-a za 15, 8 posto. DZS je danas objavio prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod (BDP) u proteklom kvartalu porastao 15,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Premijer Plenković rekao je da je ovo najbrža stopa rasta među 21 državom članicom EU za koje imamo poznate podatke. “Ovakav rast nismo imali nikada otkad imamo Hrvatsku. To pokazuje brz, snažan i izrazito kvalitetan oporavak hrvatskog gospodarstva”, kazao je. “Našli smo balans da imamo izvrsnu reputaciju na međunarodnim tržištima”, dodao je.

“Možemo reći da smo na dobrom tragu, da se hrvatsko gospodarstvo oporavilo, možemo reći munjevito, bit ćemo među prvih tri članice EU po rastu BDP-a”, kazao je.

Što se tiče izvješća koje je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek danas predstavila u Saboru, Plenković je rekao: “Ono što je na dnevnom redu jest izvješće o radu DORH-a. Odbit ćemo prijedlog oporbe. Prihvatit ćemo izvješće”.

Komentirao je ostavku Damira Vanđelića. “Nisam imao vremena pratiti o tome što je kazao. Primili smo na znanje tu informaciju”, rekao je Plenković.

“Zdravstveni sustav funkcionira, usluge su dostupne, a što se tiče investicija u škole, ovih dana će krenuti prvi natječaj Ministarstva za provedbu projekata. Vlada brine o svemu. Ne možemo uzeti parcijalni stav. Moramo voditi računa o plaćama, mirovinama, o policiji, braniteljima, da potičemo gospodarstvo… svi elementi su na stolu. Zato ovakav iskorak – kupnja borbenih aviona, najmodernije tehnologije, uspostavljanje strateškog partnerstva, doprinos jačanju europske obrane, kapacitet odvraćanja pomisli da netko ugrožava granice Hrvatske toliko je snažan iskorak, mi možemo biti zadovoljni, to je iskorak koji se čekao 30 godina. Ovaj proces je toliko pažljivo preciziran da možemo biti ponosni na njega”, kazao je premijer.

BDP: Plenković: Brz, snažan i sveobuhvatan oporavak od koronakrize

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je danas razliku u cijeni borbenih aviona. “Ispada da idemo prema 1,2 milijarde, što je za mene skandal”, rekao je Milanović.

Na novinarsko pitanje da komentira tu Milanovićevu izjavu, premijer je rekao:  “Pa ja mislim da ljudi to ne prate. Sada je to rekao? Ako je jučer bio sretan, a sada je rekao da je to skandal… Što? Čekao je da Macron odleti pa da reagira. PDV se plaća na komercijalni dio. Umjesto riječi skandal možete reći: ‘Bravo, čestitam…'”, kazao je.

“Ne znam je l’ ima presicu. Podržao je kupnju aviona. Dokument je dobio. Smiješno je da se nakon sastanka javlja i nešto grinta”, kazao je Plenković.

Milanović: Ja sam u fluidnom statusu – nemaš moći, nemaš novca, ali imaš jezičinu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari