Connect with us

Politika

Plenković: Milanoviću smo ponudili dva termina za sastanak Vijeća za obranu

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu da je predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću odgovorio na zahtjev za sazivanje sjednice Vijeća za obranu te mu ponudio da se ona održi u četvrtak ili u petak ujutro.

“Ja sam mu odgovorio danas, poslali smo mu ponudu za dva termina, sutra ili prekosutra ujutro, tako da se formalno održi to tijelo koje je savjetodavno, koje nema nikakvu ulogu u donošenju odluke i mislim se da ćemo i to riješiti”, rekao je Plenković nakon sjednice užeg kabineta Vlade, nakon što mu je Milanović jučer poslao poziv za sazivanje tog tijela.

Plenković je istaknuo da Vlada cijelo vrijeme radi na analizi svih ponuda za nabavu zrakoplova i analizi rada Povjerenstva, a jučer je održano predstavljanje užem krugu ministara koji su nadležni za tu temu.

“Ovaj proces je izrazito složen, vrlo je kompleksan, tehnički, stručno je zahtjevan i odluke koje se donose trebaju biti da svi koji barem pretendiraju imati nekakav doticaj s time budu što bolje identificirani”, rekao je Plenković i najavio kako će Vlada donijeti odluku kada obavi svu proceduru.

Plenković je ustvrdio kako se Milanović sada želi “ukrcati u vlak suodlučivanja o borbenim avionima” uoči sastanka na vrhu NATO-a, a pri formiranju međuresornog povjerenstva koje je donijelo odluku o najboljoj ponudi odbio je odabrati svoga predstavnika.

Prevarant vrijeđa cijelu političku scenu

Na pitanje hoće li sjednicu Vijeća za obranu iskoristiti i kao priliku za razgovor s predsjednikom Milanovićem i riješiti međusobne prijepore, Plenković je rekao da to neće biti tema sastanka.

“Imate prevaranta koji vrijeđa cijelu političku scenu, a mnogi analitičari to nastoje vratiti u prepucavanje. To nije prepucavanje između nas dvojice, to je ponašanje bez presedana prema nizu aktera i sugovornika na hrvatskoj političkoj sceni”, rekao je Plenković.

Plenković je najavio i da se Vlada sprema na rebalans proračuna u lipnju.

“Nastojimo uzeti u obzir sve okolnosti s obzirom na sredstva koja su uložena u zdravstvo, u očuvanje radnih mjesta, i niz drugih aktivnosti koje smo morali poduzeti kako bi osigurali normalno funkcioniranje države i svih njenih sastavnica”, kazao je.

Ustvrdio je i kako se dinamika cijepljenja ubrzava, pa će se prema svim procjenama ostvariti željeni cilj – između 50 i 55 posto odrasle populacije koja bi trebala biti procijepljena do 30. lipnja. (Hina)

Milanović: Bilo koji izbor aviona je dobar

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari