Pratite nas

Komentar

Plenković može i bez Vrdoljakovog HNS-a

Objavljeno

na

Dosta je bilo njihovog stalnog pritiskanja i ucjenjivanja, neslužbeno se može čuti u krugovima Vlade. Dakako, odnosi se to na Most i njihova stalna kalkuliranja- malo jesu u Vladi, malo nisu, stalna je neizvjesnost s njima, piše direktno.hr

Andrej Plenković, kojega i u dijelu samog HDZ-a smatraju ”mlakim” premijerom koji se ne bi želio zamjerati nikome, u četvrtak je povukao šokantan potez. Ne samo za Mostovce, koji se od početka nabacuju svojom participacijom u njegovoj Vladi, već i za hrvatsku javnost.

Nije stoga prejako ustvrditi da je Plenković presjekao Gordijev čvor- jednom je rečenicom doslovce otjerao tri Mostova ministra! Vlahu Orepića, Slavena Dobrovića i Antu Šprlje, čija su zabezeknuta lica prikazana u izravnom televizijskom prijenosu pokazala sve- nevjericu i zaprepaštenje.

Odbacio je sve kritike na račun ministra financija Zdravka Marića, kojega brani do posljednjeg daha, čak do tuda da se lišava svojih koalicijskih partnera. Svi članovi vlade stali su uz svog šefa, osim ministara Orepića, Dobrovića i Šprlje. “Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra”, rekao je Plenković promptno, kao da je već imao spremljen odgovor.

U Mostu su, kako također saznajemo, blago rečeno, u stanju totalnog šoka, vjerojatno su mislili da će se s Plenkovićem moći poigravati stalno, kako su to činili i s Oreškovićevom Vladom, iz dana u dan mijenjajući mišljenje i doslovce ”reketareći” svoje partnere.

Spekulira se da je Plenković već dogovorio rezervnu varijantu sa šefom HNS-a Ivanom Vrdoljakom te da računa i na njihove glasove, a njih je u Saboru čak devet.

U slučaju preslagivanja glasova HDZ bez Mosta sa zastupnicima HDS-a, HDSSB-a, HSLS-a, osam zastupnika nacionalnih manjina, Čačićevih Reformista, zastupnicima Stranke Bandić Milan 365 i Stranke međugeneracijske solidarnosti imat će tijesnu većinu od 78 glasova, no pridoda li se tome i pet zastupnika Beljakovog HSS ta je većina puno uvjerljivija i ima 83 mjesta. S druge, ako potporu premijeru uskrati tzv. desna struja HDZ-a (Hasanbegović, Esih, Glasnović), većina i dalje nije upitna, ali je vrlo tijesna i nestabilna, piše direktno.hr.

PREDSJEDNIK VLADE RAZRIJEŠIO 3 MINISTRA MOST-A!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marin Miletić – Gađaju ‘Tuđmana’ jajima, a veličaju Tita?

Objavljeno

na

Objavio

U Zagrebu se gađa jajima spomenik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč svim manama, ne možemo zanijekati nekoliko činjenica Tuđmanu: Tuđman je bio antifašist, prvi hrvatski predsjednik izabran na demokratskim izborima, Tuđman je zajedno s hrvatskim braniteljima omogućio našem društvu – slobodu.

Tito je pak došao na vlast drukanjem i eliminacijom svojih protivnika. Proglašen je trinaestim zločincem 20. stoljeća odgovornim za smrt 570 tisuća ljudi. Tito je progonio Katoličku crkvu, da nalog progona Stepinca, odobravao i dao nalog ubojstva preko 500 katoličkih svećenika i časnih sestara. Tito je odgovoran za Bleiburg, za Hudu jamu i jame Bezdane.

Za fizičko rušenje katoličkih crkvi i ubojstva na tisuće osoba bez prava na suđenje. I sada, takav Tito pojedincima, a ustvari pripadnicima radikalne ljevičarske skupine, Tito nije problem, ali zato Tuđman jest?

Pogledajte ovaj video koji je objavio Marin Miletić, a u kojem promišlja ovu problematiku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Denis Kuljiš – ‘Možete vi k.’

Objavljeno

na

Objavio

Bio sam jučer na Z1 u emisiji s nekim gospođama koje su me gađale raznim floskulama, a ne znaju ni jedan podatak, jer im ne treba – žene se bave tihim obrtom politike u marginalnim strankama i zaista im nikakva znanja nisu potrebna. Pa sam i opet morao slušati o tome kako valja oporezovati kapital, a ne zaposlenike, i zašto poslodavci daju male plaće… komentirao je Denis Kuljiš na Facebooku.

I sad ti njima objašnjavaj natenane kako ionako nema kapitala koji bi tu nešto ulagao ili proizvodio, a plaće se daju prema potražnji na tržištu rada, a ne onoliko koliko bi ljudima bilo potrebno.

Onda opet ono o tome kako država treba ”reindustrijalizirati” zemlju, a na moje direktno pitanje što s viškom ljudi u državnom aparatu koji guši ekonomiju porezima – ne, tu se ne bi šteli mešat, ali misle da treba smanjiti broj gradova i općina, nakon pomne analize, koju će provesti čim dođu na vlast (a onda, naravno, neće, jer se ne razumiju ni u lokalnu upravu, baš kao ni u ekonomiju). Ukratko, sačuvaj nas bože amatera.

Ne smije se glasati za stranku koja nema kadrovske sposobnosti da vodi privredu i društvo, i to ne onakve profesorčiće i bankovne činovnike sitnog zuba kao Milanovićev SDP, nego ljude sa stvarnim iskustvom u upravljanju velikim sustavima.

Ne znam kako mogu do njih doći, ali ako ne mogu, onda neka se klone politike. Na temelju iskustva iz ove emisije barem sa strankom ”Možemo” zaključio sam – ”Možete vi k”, zaključio je Kuljiš.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari