Connect with us

Politika

Plenković na Twitteru čestitao novom talijanskom premijeru

Objavljeno

on

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u subotu je na svom Twitter računu čestitao novom talijanskom premijeru Mariju Draghiju i najavio nastavak odlične suradnje između Hrvatske i Italije.

“Čestitam premijeru Mariju Draghiju i svima članovima nove talijanske vlade. Drago mi je što ću u Europskom vijeću surađivati upravo s njim i tako nastaviti dobre odnose između Hrvatske i Italije”, napisao je Plenković u na talijanskom jeziku u subotu na svom Twitteru.

Bivši predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi (73) prisegnuo je u subotu pred talijanskim predsjednikom za predsjednika nove vlade nacionalnog jedinstva.

Sve najvažnije talijanske stranke osim jedne stale su na Draghijevu stranu, a njegov kabinet uključuje članove s cijelog političkog spektra, kao i tehnokrate na ključnim dužnostima, uključujući ministarstvo financija i novi portfelj za zelenu tranziciju.

Draghija očekuje teška zadaća, prije svega s oporavkom zemlje od pandemije covida-19 za što će iz EU-a dobiti više od 200 milijardi eura.

Draghijeva je 67. talijanska vlada od 1946. godine i sedma u zadnjih deset godina. (Hina)

Italija dobila novu vladu nacionalnog jedinstva

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari