Connect with us

Politika

Plenković: Nema ništa novo u pregovorima s DP-om

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak da u pregovorima s Domovinskim pokretom (DP) oko sastavljanja nove vlade nema ništa novo od jučer.

Upitan je li točna informacija da je HDZ naručio internu anketu po izbornim jedinicama poslije izbora i znači li to da razmatra opciju novih izbora, predsjednik HDZ-a i tehničke Vlade kazao je da mu to nije poznato te vjeruje da bi on znao da je anketa naručena.

Za pregovore s Domovinskim pokretom oko sastavljanja nove Vlade i parlamentarne većine rekao je da nema ništa novo od jučer.

“Nacionalni odbor i Predsjedništvo HDZ-a su početkom prošlog tjedna donijeli odluku, vodimo pregovore i to je ono što radimo”, dodao je, upitan je li pod pritiskom unutar stranke jer, kako pišu neki mediji, mora sklopiti sporazum s DP-om.

U Okučanima je bio i predsjednik te Vrhovni zapovjednik Zoran Milanović koji nije davao izjave, a novinari su Plenkovića pitali je li s njime komunicirao. “Odali smo počast žrtvama, došli smo ovdje radi poginulih hrvatskih branitelja i komemoriranja vojno-redarstvene operacije Bljesak, sve ste vidjeli”, istaknuo je.

Plenković je rekao da još jednom u Okučanima odaju počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, vojnicima i policajcima, te njihovim obiteljima, onima koji su najviše dali za hrvatsku slobodu, 29 godina nakon vojno-redarstvene operacije Bljesak kojom su Hrvatska vojska i policija oslobodili tada privremeno okupirano područje zapadne Slavonije,

Osvrnuo se ponovno i na borbene avione Rafale, koji su prošlog tjedna stigli u Hrvatsku, a dva su danas preletjela i cijelu Hrvatsku.

“Drago nam je da će, zahvaljujući odlukama naše Vlade, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo s 12 višenamjenskih borbenih aviona, najsuvremenijih, najmodernijih, omogućiti Hrvatskoj jačanje svojih obrambenih sposobnosti, snagu odvraćanja kakvu nikada do sada nismo imali i sigurnost hrvatskog neba, mora i kopna sljedećih 40-ak godina”, poručio je predsjednik Vlade.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas