Connect with us

Hrvatska

Plenković: Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno

Objavljeno

on

Nakon održane zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a izjavu za medije dao je premijer Andrej Plenković.

– Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno, započeo je Plenković.

– Zabilježen je rast broja cijepljenih prvom dozom i razgovore koje mi vodimo s poslodavcima i sindikatima nastavit ćemo ovoga tjedna kada bude veća suglasnost kako bi izgledao taj model, govori.

– Uspjeli smo u tome da imamo više zaposlenih nego 2019. godine, stope rasta za drugi kvartal su izuzetno dobre. Siguran sam da hotelijeri i ugostitelji igraju važnu ulogu i mislim da je malo koja druga zemlja za njih napravila. Ovo su malo ozbiljnije mjere od ‘vatrogasnih’, kako vi govorite – one će duže trajati, održivije su.

Trebamo pogledati istini u oči i vidjeti što smo sve napravili dosad. SDP je prošle godine prognozirao velik broj nezaposlenih, a razlike su ogromne kada gledate tko je preuzeo teret odgovornosti, govori.

Jesu li ugostitelji nezahvalni zbog najavljenih potpora za one zaposlenike s COVID potvrdama, Plenković smatra da je baš suprotna situacija.

– Ja sam vam iznio sve argumente, neću to više komentirati. Mislim da su oni baš zahvalni, ako su ovo vatrogasne mjere, onda smo mi pravi vatrogasci, kaže.

Govoreći o sukobu interesa zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, Plenković nije puno komentirao.

– Mislim da su kolege iz zagrebačkog HDZ-a već reagirali i ne bih komentirao odluke Povjerenstva, govori.

Jandroković: Nećemo ići u smjeru obaveznog cijepljenja

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari