Connect with us

Politika

Plenković: HDZ neće nikoga dozivati, tema ‘žetončića’ je uvredljiva

Objavljeno

on

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da HDZ neće nikoga “tražiti i dozivati” kako bi ‘podebljali’ parlamentarnu većinu, a temu “žetončića” nazvao je uvredljivom i za njegovu stranku i za saborske zastupnika.

„Nikakva nevidljiva ruka nije destabilizirala Domovinski pokret ili dovela praktički do raspada SDP-a, to su problemi koji oni imaju sami sa sobom. Tema žetončića je uvredljiva za nas i za saborske zastupnike. Ako netko svojom voljom kaže da bi podržao zakon i proračun, to je nešto sasvim drugo, da ćemo mi nekoga ići tražiti i dozivati, to se ne događa”, ustvrdio je Plenković na upit o mogućem povećanju parlamentarne većine.

Kazao je i da su temu ‘žetončića’ nametnuli akteri, komentatori, političari i mediji van HDZ-a . “Nitko od političara iz HDZ-a niti u jednom jedinom trenutku, usput niti između redaka, nije rekao da će razgovarati s nekim ne bi li povećao parlamentarnu većinu”, istaknuo je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ.

Podsjetio je da je prije formiranja Vlade pozvao sve stranke u Banske dvore na razgovor i da su ga svi odbili. „Ja ih dva puta zvati neću”, istaknuo je.

Upitan o izboru čelnog čovjeka Vrhovnog suda ponovio je da će HDZ zauzeti stav nakon saslušanja kandidata na saborskom Odboru za pravosuđe.

“Nakon te rasprave će se i javnost imati priliku upoznati s kandidatima pa i sa sucem Radovanom Dobronićem”, kazao je Plenković.

Plenković je još jednom na prvi dan škole zaželio svim učenicima, nastavnicima i profesorima puno uspjeha te istaknuo da će učiniti sve da unatoč prijetnji covida-19 školska godina prođe što više u učionicama.

„Smatramo da je jako dobro da se nastava odvija neposredno”, naglasio je. Apelirao je ponovo na sve da se cijepe i time podignu zaštićenost stanovništva. Nada se, kazao je, da će omogućavanje cijepljenja u ljekarnama dodatno pomoći ubrzanju cijepljenja.

Najavio je također za srijedu sastanak s bankama na kojem će tražiti rješenja za situaciju s prešutnim prekoračenjima na tekućim računima.

Stranačka tijela HDZ-a na sjednici su se osvrnula i na najnovije ankete po kojima je HDZ i dalje uvjerljivo najsnažnija stranka. „To reflektira sve aktivnosti poduzete poput očuvanja kreditnog rejtinga, rasta prosječnih plaća, stvaranje preduvjeta za izuzetno uspješnu turističku sezonu”, zaključio je Plenković.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR