Pratite nas

Komentar

Plenković o diplomatskom ratu sa Srbijom: Nismo isti u ovoj priči, kao što nismo bili isti ni devedesetih

Objavljeno

na

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na obilježavanju 23. Obljetnice VRO „Bljesak“ u Okučanima gdje je komentirao aktualne političke događaje u zemlji te odnose sa susjedima.

Osvrnuo se na arbitražni spor sa Slovenijom i kazao kako je Hrvatska Sloveniji ponudila rješenje.

„Nastojat ćemo da nakon izbora u Sloveniji ponovno započnemo na ozbiljnim temeljima rješavati probleme. To ne bi trebalo opterećivati hrvatsko-slovenske odnose“ rekao je premijer.

Kad je riječ o diplomatskom ratu sa Srbijom, Plenković je istaknuo kako nitko u Hrvatskoj nije davao izjave poput onih srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina.

„Potpredsjednik Vlade (Damir Krstičević, op.a.) je rekao da smo dva svijeta, korištenje riječi rat od strane srpskog ministra vanjskih poslova nije dobro, nitko iz Hrvatske nije davao izjave poput onih kakve je davao Vulin, nitko iz Hrvatske nije oskrnavio srpsku zastavu u našem Saboru. Mislim da varijanta da smo tu jednaki i ne stoji. Nismo isti u ovoj priči kao što nismo bili ni 90-ih“, rekao je premijer,

Upitan kako komentira najnoviji pad industrijske proizvodnje, premijer je poručio kako će temeljito analizirati podatke te da pad nije toliko neobičan, prenosi dnevnik.hr

Sve jači rejting Živog zida komentirao je riječima: „Mi smo na vlasti, svi ostali su oporba“

U Okučanima otkriveno spomen-obilježje braniteljima poginulima u “Bljesku”

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Bit će opet, ponosna i jaka, Herceg Bosna, kolijevka Hrvata

Objavljeno

na

Objavio

Prva dva puta su neki od neupućenih čak vjerovali da je #SejdoKomšić hrvatski član predsjedništva, a danas kada je Sejdo predsjednik tek samog sebe budući da nema nikakav legitimitet u javnosti, može se reći, bez obzira na sve – ide na bolje!

Bit će opet, ponosna i jaka, Herceg Bosna, kolijevka Hrvata, komentirao je Marijan Knezović

 

Sarajevskoj ‘poštenjačini’ obraz dozvoljava sve

 

 

 

Šoljić: Ako dođe do najgoreg Hrvati će znati što im je činiti. Dokaz za to je uspostava Herceg Bosne

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Sarajevskoj ‘poštenjačini’ obraz dozvoljava sve

Objavljeno

na

Objavio

Bljesak.info

“Povjerena mi je velika čast, ali i velika obveza da ponovno zastupam interese građana BiH i naroda iz kojeg potječem”, izjavio je u nastupnom govoru u zgradi Predsjedništva BiH Željko Komšić, na početku obnašanja šizofrene pozicije kojom će biti obilježeno njegovo treće za redom stolovanje u državnom vrhu zemlje.

Dok će Milorad Dodik i Šefik Džaferović u Predsjedništvu BiH zastupati interese srpskog, odnosno bošnjačkog naroda, koji su ih na izborima zato ovlastili, Komšić će po vlastitom priznanju zastupati “građane” u tijelu koje je po Ustavu predstavništvo tri naroda i “narod iz kojeg potječe”- koji ga nije izabrao, niti tim činom obvezao da ga zastupa. S obzirom da su ga izabrali Bošnjaci, koje on naziva građanima ne spominjući nacionalnost tih građana, Komšićevo obećanje moglo bi se protumačiti na sljedeći način: Građani Bošnjaci su mi ukazali veliku čast i obvezu da zastupam građane Hrvate, protivno njihovoj volji.

Novost u Komšićevom istupu je da on prvi put osim građana spominje “narod iz kojeg potječe”, čije će interese tobož zastupati, priznajući time, suprotnoj svojim ranijim tvrdnjama, kako je BiH ne samo država građana, već i naroda. Unatoč svom obećanju, jasno je, međutim, kako Komšić ne može zastupati “narod iz kojeg potječe”, niti će to činiti, jer je interes naroda “iz kojeg potječe” da ga on ne zastupa.

Koristeći formulacija “narod iz kojeg potječe”, a ne “narod kojem pripada” Komšić prvi put, na neizravan način, priznaje da on ne samo da nije predstavnik hrvatskog naroda, već nije ni njegov pripadnik, nego tek netko tko “potječe” iz tog naroda. Takva Komšićeva formulacija nije slučajna budući on po vlastitom priznanju ne samo ne govori hrvatskim jezikom, već se i na popisu stanovništva, prema nepotvrđenim informacijama, nije izjasnio kako Hrvat, već kao Bosanac.

Vrhunac cinizma i perverzije je i da čovjek koji je sredstvo i simbol obespravljaivanja Hrvata obećaje kako će kao član Predsjedništva BiH biti “pobornik svake vrste ravnopravnosti, nacionalne, vjerske, rodne, socijalne, svake ravnopravnosti”.

Sarajevskoj “poštenjačini” obraz očito dozvoljava sve.

Milan Šutalohms.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari