Connect with us

Komentar

Plenković o diplomatskom ratu sa Srbijom: Nismo isti u ovoj priči, kao što nismo bili isti ni devedesetih

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na obilježavanju 23. Obljetnice VRO „Bljesak“ u Okučanima gdje je komentirao aktualne političke događaje u zemlji te odnose sa susjedima.

Osvrnuo se na arbitražni spor sa Slovenijom i kazao kako je Hrvatska Sloveniji ponudila rješenje.

„Nastojat ćemo da nakon izbora u Sloveniji ponovno započnemo na ozbiljnim temeljima rješavati probleme. To ne bi trebalo opterećivati hrvatsko-slovenske odnose“ rekao je premijer.

Kad je riječ o diplomatskom ratu sa Srbijom, Plenković je istaknuo kako nitko u Hrvatskoj nije davao izjave poput onih srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina.

„Potpredsjednik Vlade (Damir Krstičević, op.a.) je rekao da smo dva svijeta, korištenje riječi rat od strane srpskog ministra vanjskih poslova nije dobro, nitko iz Hrvatske nije davao izjave poput onih kakve je davao Vulin, nitko iz Hrvatske nije oskrnavio srpsku zastavu u našem Saboru. Mislim da varijanta da smo tu jednaki i ne stoji. Nismo isti u ovoj priči kao što nismo bili ni 90-ih“, rekao je premijer,

Upitan kako komentira najnoviji pad industrijske proizvodnje, premijer je poručio kako će temeljito analizirati podatke te da pad nije toliko neobičan, prenosi dnevnik.hr

Sve jači rejting Živog zida komentirao je riječima: „Mi smo na vlasti, svi ostali su oporba“

U Okučanima otkriveno spomen-obilježje braniteljima poginulima u “Bljesku”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari