Connect with us

Politika

Plenković o dolasku Milorada Dodika u Zagreb – ‘Radni susret bez velike drame’

Objavljeno

-

Srpski član kolektivnog predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao je u Zagreb i odvojeno će se sastati s Plenkovićem i s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Plenković kaže da ga je Milanović izvijestio o dolasku Dodika koji je izrazio želju da se tijekom boravka u Zagrebu sastane i s predsjednikom vlade.

“Nema nikakave tajne…Dogovorili smo da dok je tu da dođe u vladu da vidimo kakva je situacija…mostovi, ceste, niz pitanja o kojima moramo voditi računa. I to je sve”, izjavio je Plenković novinarima.

Razgovor s Dodikom opisao je kao “radni susret bez velike drame”.

“Ako ima situacija u kojima netko unutar teritorija BiH, netko u okviru RS-a ide s trasom autoceste koja treba srušiti kuće Hrvata koji tamo žive, onda je moja zadaća kao hrvatskog premijera da nazovem g. Dodika i kažem može li trasa ići nekim drugim putem”, rekao je Plenković.

Upitan može li Dodik s obzirom na svoje stavove biti partner Hrvatskoj, premijer kaže da je njegova pozicija o BiH jasna. “To je naša prijateljska, susjedna zemlja koju podupiremo u procesu unutarnjih reformi i na putu prema EU-u i NATO-u”, istaknuo je.

“Ja sam bio u Sarajevu, održao sjednicu vijeća ministara i hrvatske vlade, imao niz susreta i imat ću ih u budućnosti i s drugim akterima u BiH”, rekao je Plenković.

‘Dva bošnjačka člana’ državnog vrha kritizirali su ih što primaju Dodika.

(Video/Hina)

Pantovčak: Dodik u Zagrebu kao predstavnik Srba, ne BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari