Connect with us

Politika

Plenković o HDZ-ovom kandidatu: Šaljemo u utakmicu najbolje što imamo

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Zagreb donijet će se odluka o kandidatu stranke za zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Kandidat za gradonačelnika iz redova HDZ-a će biti Davor Filipović.

Podsjećamo, riječ je o zastupniku koji je već ranije poznat po svojim kritikama aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. – Da nije bilo HDZ u gradu Zagrebu, naši građani u Brezovici imali bi kompostanu – istaknuo je Filipović na početku. Istaknuo je kako je deset sekundi potresa dovelo do deset godina obnove. Pozvao je građane da mu daju podršku.

– Čestitam svim članovima HDZ-a što su izabrali tako dobrog kandidata – kazao je premijer Plenković. Naveo je kako je impresioniran njegovom ambicijom i motivacijom.

Upitan zašto nije Herman kandidat, već je Filipović: – Odluka je gradskog odbora da Filipović je najbolji kandidat. Mislav Herman će i dalje biti u Gradskoj skupštini. Dobar su tim. Šaljemo u utakmicu najbolje što imamo. Filipović je komentirao svoje protukandidate.

– Imamo čovjeka koji je tu preko 20 godina koji je poslao građanima poruku da su oni krivi. Pogledajte vi Tomaševića! Ja ga osobno cijenim, ali kakav je on sustav vodio. Ja nudim potpuni zaokret u financijama grada Zagreba jer bez toga nemamo potpuno obnovu. Ljudi se trebaju ponositi da žive u Zagrebu – kazao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Na pitanje zašto Vanđelić nije kandidat, premijer je kazao da se to njega treba pitati.

– Oporba ponavlja tezu o Bandiću. Građani su podržali HDZ-e – nadometnuo je Plenković. Dio oporbe je nazvao i ‘anarhistima’. Upitan može li se cijepiti preko veze, premijer je kazao da je bitno da se prati plan cjepljenja.

– Ima nekoliko slučajeva britanskog virusa. Nastojat ćemo zaštiti Hrvatsku s režimom na granici. Gledamo što se događa i u drugim zemljama. Sve što budemo donosili bit će zdravorazumski – kazao je i dodao je: – Mislim da u ovim okolnostima treba nagraditi naše građane. Podsjećam, naše mjere su blaže nego u drugim zemljama. Razmišljamo o nekim opcijama, njih ćemo predstaviti sutra na Vladi, piše vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR