Connect with us

Politika

Plenković o Milanoviću: Ne znam što je prevarant danas govorio, jer smo imali puno posla

Objavljeno

-

Sukob predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića traje mjesecima.

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade, održao je konferenciju za medije.

Najbitnijim mi se čini referirati se na makroekonomske prognoze, rekao je na početku pressice Plenković, dodavši da su prognoze Europske komisije ohrabrujuće. Govoreći o epidemiji koronavirusa, Plenković je rekao da cjepiva ima dovoljno te pozvao sve sugrađane da se cijepe.

Dotaknuo se i predsjednika Milanovića, koji je danas žestoko opleo po premijeru. Na pitanje prodaje li on boze, kako je rekao Andrej Plenković, Milanović je kazao: ”On je krkao boze i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao”.

Ja ne znam što je prevarant danas govorio, jer smo imali puno posla. Važno je da Vlada Republike Hrvatske kao zaduženi akter za pravosuđe, kao akter vlasti koji se brine o pravosudnom sustavu, a osobito da odgovori na njegove optužbe, da mi u komentiranju programa profesorice Đurđević ne govorimo istinu. Budući da je on sam poticao ljude da ne čitaju programe, danas je indikativno da on nema odgovor na to što je Vlada priopćila u sadržajnom pogledu, nego zašto se Vlada oglasila, rekao je Plenković, dodavši da ne mogu pratiti što predsjednik govori “kad ode u neki džepić SDP-a”.

Indikativnim je ocijenio što se samo Zlati Đurđević daje toliko medijskog prostora, ponovivši da je ona pristala biti akter u nezakonitoj proceduri. “Tu je stvar vrlo jasna”, rekao je Plenković.

Budući da je ona tema u javnom prostoru, o tome govorimo, jasno, s temeljnim podacima koji su provjerljivi. Pitanje izbora hrvatskih sudaca nije neko nebitno pitanje, dakle, podsjećam da je Milanović krenuo u tezu o tome da će od njega predložena kandidatkinja za čelno mjesto Vrhovnog suda biti ona koja će čistiti ribu od glave, a riba koja smrdi je pravosuđe. Onda smo u toj proceduri kršenja zakona čuli gospodina Grbina, koji je izronio odnegdje, rekao je Plenković.

Koji je neki dan rekao da ga baš briga za zakon. Imate, dakle, predsjednika koji krši zakon i profesoricu prava koja pristaje biti u protuzakonitoj proceduri, dodao je.

Meni je kao predsjedniku Vlade vrlo važno da sve institucije u Republici Hrvatskoj funkcioniraju i da se njihovi čelnici biraju na vrijeme, rekao je Plenković.

Milanovića je nazvao “partijcem s Dedinja” i optužio ga da otvoreno u kampanja agitira na svoju bivšu stranku. Optužio ga je i za napad na medije i druge političare.

Na pitanje je li primjereno da predsjednik Sabora objavljuje svoju sliku s plaže kao odgovor predsjedniku države (Gordan Jandroković na Facebooku je objavio svoju fotografiju u kupaćim gaćama nakon što ga je Milanović nazvao nasilnikom bez mišića) Plenković je odgovorio kako “Gordan jednostavno odgovara na provokacije u svom stilu”.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas