Connect with us

Politika

Plenković o Milanoviću: Vidim da je u top formi, briljantan je ovih dana

Objavljeno

-

Foto: HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u službenom posjetu Ukrajini. U završnoj izjavi za medije osvrnuo se na odnose Hrvatske i Ukrajine, a komentirao je i izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Premijer je ponovio da je Ukrajina prva članica UN-a koja je priznala Hrvatsku. Naglasio je da se trgovinska razmjena između Ukrajine i Hrvatske posljednjih godina udvostručila.

“Očekujem da dva temeljna politička prioriteta za Ukrajinu, a to su mirna reintegracija okupiranih područja i europski put, nastavimo podržavati i kao država i vlada i kao cijeli sustav jer Hrvatska ima jedinstveno iskustvo.

Nema nijedne druge članice EU koja je imala okupirana područja pa ih je mirno reintegrirala”, kazao je Plenković, prenosi N1. Dodao je i da je Hrvatska jedna od najmlađih članica EU.

Kakva je potlika hrvatske vlade prema Rusiji? Milanović kaže da je šarlatanski.

“Ako je to izjavio, onda je to još jedna uspješnica. Vidim da je u top formi, briljantan je ovih dana tako da će sigurno naši ukrajinski prijatelji biti oduševljeni takvom izjavom hrvatskog predsjednika. Pronosi slavu hrvatskoj vanjskoj politici, to je pravi put, čestitam mu i predlažem da samo tim putem nastavi”, započeo je Plenković.

Što se tiče Rusije, naglasio je da postoji politčki dijalog i gospodarska suradnja.

“Mi znamo njihove pozicije, imamo naš odnos i s Ukrajinom. Ne znam čemu takve konstatacije, valjda je opet bilo jugo u Zagrebu”, dodao je.

Istaknuo je da su takve izjave predsjednika Milanovića štetne.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari