Connect with us

Politika

Plenković o platformi CijepiSe: Ako mogu, neka je poprave ili neka naruče novu

Objavljeno

on

Premijer Plenković kazao je kako će u slučaju platforme oni koji nisu ispunili obveze morati platiti penale.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković komentirao je uoči sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke dnevne političke teme.

Novinar su tražili njegov komentar na objavu USKOK-a da je u aferi Vjetroelektrane osumnjičena i bivša ministrica u njegovoj Vladi Gabrijela Žalac.


“Kada se informiram točno o čemu se radi, oglasit ću se. Ne znam ništa o tome jer sam se danas bavio drugim stvarima”, kazao je Plenković.

Potom je komentirao cijepljenje u Hrvatskoj.


“Vidio sam se danas s ministrom Berošu, razgovarali smo, dao sam ministru jasne naputke što treba napraviti u vezi cijepljenja. Naša je ambicija da s ovih novih više od 2,25 milijuna doza koje će dolaziti od ovog tjedna pa do 30. lipnja moramo bez ikakve dileme procijepiti preko 50 do 55 posto odraslog stanovništva. To je sada stvar samo dobre organizacije posla i tehnologije, na njemu, na HZJZ-u, na županijskim zavodima i brojnima uključenima u taj sektor i na HZZO-u je da se to provede. Svi koji će se htjeti cijepiti do ljeta, će se moći, u to sam uvjeren”, rekao je Plenković.

“Ministar ima zadaću”
Govorio je i o budućnosti platforme CijepiSe: “To je tehničko pitanje kojim se mora baviti ministar zdravstva s onima koji su preuzeli obavezu da ta platforma funkcionira. Ako je mogu popraviti neka je poprave, ako ne, neka naruče novu. Što je s novcem koji je već plaćen za platformu? Platit će penale oni koji nisu ispunili obavezu”.

Na pitanje reportera N1 Hrvoja Krešića je li ministar odgovaran što platforma ne funkcionira, ali i zbog drugih problema oko cijepljenja, Plenković je odgovorio: “Ministar je dobio zadaću da stvarti postoji kako treba s najpreciznijim napucima, na njemu je, na onima koje sam nabrojao, da se mobiliziraju maksimalno, da se cijepljenje provodi sedam dana u tjednu i da svi koji trebaju biti cijepljeni budu aktivno pozivani. Stvar je tehnike, cjepivo je tu. Ministar ima zadaću, ja vjerujem da će uložiti maksimalne napore da to učini”.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari