Connect with us

Hrvatska

Plenković o presudi Karadžiću: ‘Ovo je minimalna satisfakcija za žrtve i njihove obitelji’

Objavljeno

on

Smatramo da je ovo još jedna prigoda za suočavanje s prošlošću i odbacivanje velikosrpske politike i ideologije čiji su osnovni ciljevi kao i metode u ovoj presudi označeni kao zločini protiv čovječnosti, poručio je na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković.

Kazao je i kako se nada da će ova pružiti barem minimalnu zadovoljštinu žrtvama i njihovim obiteljima.

– Ujedno izražavamo žaljenje što Žalbeno vijeće nije utvrdilo odgovornost Karadžića za počinjenje genocida i u ostalim općinama BiH i za počinjenje onoga što se naziva sveobuhvatni udruženi zločinački pothvat kojim bi se povezalo ove zločine s političkim i vojnim vrhom tadašnje SRJ na čelu sa Slobodanom Miloševićem – rekao je premijer.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u četvrtak da u pokušaju rješavanja problema u brodogradilištima Vlada vodi računa o brodogradnji, ali i učincima bilo koje od mjera na politiku fiskalne konsolidacije, na radnike i regije u kojima se brodogradilišta nalaze.

“Vodimo računa o toj grani gospodarstva, ali i ukupnim efektima na politiku fiskalne konsolidacije te reprekusije na radnike i regionalni aspekt ove teme”, rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Dodao je kako Vlada razmatra sve scenarije i opcije razgovarajući s novoodabranim strateškim partnerom, upravom (Uljanik grupe) i ministarstvima gospodarstva i financija te nastoji dobiti što jasniju sliku implikacija bilo koje od odluka koja se u dogledno vrijeme trebaju donijeti.

Dodatne konzultacije, kaže Plenković, uključuju i razgovore s Europskom komisijom, s obzirom na eventualne državne potpore.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari