Connect with us

Politika

Plenković o Škorinoj izjavi: Treba malo otvoriti horizonte pa komentirati teme

Published

on

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na radnom sastanku s veleposlanicima i stalnim predstavnicima Republike Hrvatske u okviru aktivnosti u državama članicama Europske Unije tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, održanom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova

Plenkovića je reporterka N1 upitala za komentar predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je poručio da nije dobro stavljati u fokus Zapadni Balkan.

“Svatko tko je slušao, pročitao program prioriteta, tko je pročitao govor koji sam imao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, mogao je na razborit, razuman, informiran način vidjeti što je Hrvatskoj važno”, rekao je Plenković.

“Sastanak na vrhu između država članica Europske unije i Zapadnog Balkana u Zagrebu je dugo planiran i smišljen sastanak. Mi to gledamo s interesa što Hrvatska može učiniti za Hrvate u BiH, koji su konstitutivan narod, što može učiniti za prava Hrvata u Srbiji. Treba malo otvoriti horizonte, optike, pa komentirati teme, ali nadoći će to”, rekao je Plenković.

Upitan za sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem te hoće li se na njemu razgovarati i o izmjenama GUP-a, Plenković je rekao da će se razgovarati o svim projektima koji su dobri za Grad Zagreb i Zagrepčane.

“Ovakve sastanke vodimo s brojnim županima, gradonačelnicima i drago mi je da je ovakav interes za glavni grad”, rekao je Plenković.

Na spomenutom sastanku sudjelovat će i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar, kojega su novinari uoči sastanka upitali hoće li biti utjecaja politike na donošenje GUP-a.

“Prostorni plan je donijela gradska skupština, GUP donosi Gradska skupština, na nama je da provjerimo je li u skladu s prostornim planom i jesu li sve procedure napravljene po zakonu. Nema tu nikakvog politikantstva, tu ne treba nitko nikog voljeti niti ne voljeti. Tu rade stručne službe i tu utvrđuju je li sve po zakonu”, rekao je Štromar, piše N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari