Connect with us

Politika

Plenković očekuje da Markić nastavi obnašati dužnost ravnatelja SOA-e

Objavljeno

-

Foto: Hina

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak u Virovitici kako očekuju da Danijel Markić nastavi obnašati dužnost ravnatelja SOA-e, osvrćući se na prijepor s predsjednikom Republike oko izbora ravnatelja te agencije.

Novinari su pitali premijera kako će razriješiti prijepor oko izbora ravnatelja SOA-e s obzirom na to da je ministar obrane Ivan Anušić rekao da je to pitanje usuglašeno s predsjednikom Milanovićem koji je pak rekao da se to neće dogoditi prije nego što se ispita postupanje SOA-e u slučaju Turudić.

“Nekakve tlapnje da tu nešto nije usuglašeno su netočne. Anušić je bio kod njega i razgovarali su o imenovanju načelnika glavnog stožera i kasnije o imenovanju ravnatelja SOA-e”, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a koji je u Virovitici bio na obilježavanju 34 godine osnutka HDZ-a.

Napomenuo je da je Anušić nakon sastanka kazao da predsjednik nema ništa protiv ponovnog imenovanja aktualnog ravnatelja SOA-e Daniela Markića.

Premijer je istaknuo kako ne vidi razloga zašto Markić ne bi nastavio raditi posao na koji je imenovan potpisom predsjednika Vlade i Republike prije četiri godine.

Plenković se referirao i na stopu inflacije koja u veljači kao i u siječnju iznosi 4,1 posto, ustvrdivši da je velik broj zemalja koje imaju višu inflaciju od Hrvatske.

Očekuje da se inflacija nastavi smanjivati te smatra da će ove godine biti u okvirima 2,5 posto.

“Zbog rasta cijene nafte zabilježili smo neki skok što je dovelo do stagnacija, ali ohrabruje što je došlo do pada cijene hrane“, izjavio je Plenković, naglasivši da pripremaju novi paket mjera kojim će nastaviti subvencionirati cijene energenata.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari