Connect with us

Politika

Plenković očitao bukvicu novinaru Hrvoju Krešiću: ‘Postali ste bahati’

Objavljeno

on

Danas se u Zagrebu održava koalicijski sastanak vladajućih stranaka.

Sastanak je počeo u 14 sati, a izjavu je nakon toga dao premijer Andrej Plenković.

“Sve je bilo dobro, koalicija funkcionira normalno”, izjavio je Andrej Plenković nakon sastanka koalicije. “Očekujemo da će predviđeni deficit biti na razini drugi članica EU-a”, rekao je.

Rekao je da su glavni razlog rebalansa proračuna troškovi koronakrize i manjak sredstava za zadravstvo.

“Minus 3,8 posto je naš cilj, sve je to očekivano”, rekao je Plenković, dodajući da će tako predviđeni deficit biti na razini drugih članica EU-a i da će nam omogućiti nastavak puta prema eurozoni.

Zatim su ga novinari upitali o jučerašnjem napadu na medije i RTL-ovog analitičara Dražena Lalića kojeg je nazvao plaćenikom.

“Što se tiče priopćenja Politiloškog društva, meni je žao da nisu tako reagirau na Milanovićevu izjavu o Puhovskom. Ono što sam ja rekao je činjenica, istina. Javnost ne zna, kad gleda te analitičare po televizijama, ne zna tko ima kakav background i za koga agitira. U javnosti nisu svi jednako informirani. Nije u redu da je netko tko je predstavljen kao stručni analitičar, dva dana prije prvog kruga izbora, ima tako teške negativne kvalifikacije o kandidatu HDZ-a, a nekoga drugoga maltene doživljava kao svoga. To nije objektivno i nepristrano i nije ok. Nije da ja zabranjujem nekome da govori što misli, ali Lalić treba reći da je njegova opcija lijeva”, rekao je Plenković.

“Valjda ja kao političar mogu reći što mislim o tome da netko kao stručnjak ulazi u medijski prostor, a gadi jedne i hvali druge”, rekao je premijer.

“Vi hoćete reći da je Krešo Macan, koji je bio u toj emisiji, netko tko predstavlja desni spektar ili komentator s desne strane?”, pitao se premijer.

“Ako je Krešo netko tko predstavlja desnicu, onda sam ja u krivu. Ok, možda je on malo manje lijevo od Lalića”, dodao je.

“Lalić se referirao o HDZ-ovom kandidatu na najbrutalniji mogući način Izvrijeđao ga je. U svakom slučaju, ja ću govoriti što hoću”, rekao je.

“A što vi mislite da Ivan Radić nije bio moj izbor? Ne znam s kojom ste vi agendom tu došli”, rekao je RTL-ovom novinaru.

“Vi ste namjerno stavljali krivo ime našem kandidatu. Kome vi prodajete te priče? Moja priča je sasvim točna i istinita, to je jednostavno tako. Ništa neće promijeniti moj stav i moju želju da to govorim”, rekao je Plenković.

Plenković o Laliću: Rekao sam istinu, on je lijevi agitator

“Svi kandidati su moji, i oni koji su dobili i oni koji su izgubili. Svi su mediji pratili četiri najveća grada, a imali smo više od 500 utakmica. Sve se svelo na ankete u četiri najveća grada. Bio je očit napad na kandidate HDZ-a u Zagrebu i Splitu, nema onog tko je budan i trijezan pratio kampanju a da to nije vidio”, rekao je Plenković.

“Mediji nisu svete krave. Ja imam dužnost braniti svoj stav, u konačnici i istinu”, rekao je Plenković.

Komentirajući izborni poraz Radimira Čačića od HDZ-ovog Anđelka Stričaka, Plenković je rekao da ne očekuje zbog toga probleme u koaliciji.

“Ja uopće nisam fiksiran na medije. Da sam fiksiran, mi ne bi pobjeđivali s 15 županija nakon onakvog mandata lani i ne bi rješavali ove probleme koje imamo”, rekao je.

Novinar N1 Hrvoje Krešić rekao je premijeru da se, ako već toliko želi uređivati medije, javi na natječaj, koji je zasad otvoren samo za studente, ali može brzo napredovati u piramidi, na što je uslijedio oštar odgovor premijera.

“Gospodine Krešić, već smo ušli u duboke ofsajde. Malo ste svi skupa postali bahati. Ja govorim kao predsjednik vlade, ovo da si vi umišljate da možete profesorski nastupati prema meni, to vi sebi objesite kući o neki čavao pa gledajte u to”, rekao je Plenković.

“Ono što vi ovdje radite je sitni bezobrazluk koji ste si danas dopustili, ali više nemojte”, rekao je Plenković.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari