Connect with us

Hrvatska

Plenković: Od 1. ožujka otvaraju se terase kafića i treninzi u zatvorenom

Objavljeno

on

Od 1.ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata, a omogućit će se i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, najavio je premijer Andrej Plenković u četvrtak.

Plenković je na sjednici Vlade istaknuo da je po svim pokazateljima situacija bolja, ali zahtijeva veliki oprez.

“Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu zaštite građana od epidemije koronavirusa, nakon niza konzultacija s nizom resora intencija je da se od 1. ožujka rad ugostiteljskih objekata, uz ovo što je dosad bilo relaksirano, otvori na terasama i otvorenim prostorima”, rekao je.

Omogućit će se, najavio je, i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, s tim da će biti određenih specifičnosti s obzirom na kontaktne i kolektivne sportove.

U Vladi smatraju da je to dobro s obzirom na okolnosti, uz propisane epidemiološke mjere, a o tome će sutra Nacionalni stožer na svojoj konferenciji detaljnije govoriti.

Plenković je najavio da će nastaviti s odgovarajućim praćenjem gospodarstva i poduzetnika i nastaviti dijalog s predstavnicima gospodarstva te će nastojati izaći u susret što se tiče mjera očuvanja radnih mjesta.

Premijer smatra da je ovo mjera primjerena okolnostima u kojima se nalazimo, a ako se situacija pogorša mogu se, poručio je, i postrožiti mjere.

Ministar branitelja, Tomo Medved, izvijestio je o situaciji na potresom pogođenom području.

Ministar zdravlja, Vili Beroš, izvijestio je kako imamo 544 nova slučaja koronavirusa u zadnja 24 sata, a udio zaraženih u testiranima je 8,46 posto. Na bolničkom liječenju je 790 osoba od kojih je 70 na respiratoru. Dosad je cijepljeno 135.756 ljudi. Prijavljen je 991 slučaj nuspojava na cijepljenje, ali sve u okviru očekivanja.

O protiklih godinu dana epidemije Beroš je kazao:

– Odgovornim ponašanjem građana i mjerama osiguran je blagi rast zaraženih u prvom valu epidemije. Ranom reorganizacijom bolničkog sustava osigurana je neometanu liječničku skrb, posebno za vulnerabilne osobe.

Video – Prošlo je godinu dana od prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj: Ove fotografije pokazuju kako nam se život promijenio.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnog proračuna u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Na dnevnom redu je i konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika (EU) te prijedlog uredbe o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode (EU).

Ministar Božinović: Cilj nam je da se što više toga normalizira u našim životima

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari