Connect with us

Politika

Plenković odbio ostavku ministrice Žalac

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da je odbio ostavku ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac, koja ju je ponudila zbog prometne nesreće u kojoj je osobnim vozilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu u subotu u Vinkovcima, pri čemu je automobilom upravljala bez važeće vozačke dozvole, koja joj je istekla još u lipnju 2016. godine.

‘Ono što je najvažnije je to da je djevojčica dobro, da je u Osijeku dobila svu potrebnu skrb i da će se dobro oporaviti bez posljedica. Što se tiče vozačke dozvole koja nije bila produljena, to je jedan propust, nemar, ali to nije kazneno djelo, to je prekršaj. Ministrica je platila kaznu i izvadit će novu vozačku dozvolu. Kao što znate, prije su dozvole trajale do 65. godine, a sada se moraju produljivati svakih 10 godina. Nemojte biti nervozni, smirite se…’, poručio je novinarima i dodao da je u kontaktu s ministricom bio odmah nakon nesreće.

‘Razgovarali smo više puta, došla je danas i primio sam je. Ona je spremna prestati biti ministrica. To je s njene strane potez vrlo korektan i moralan. Ja sam razmišljao od subote, jučer i danas. Ovo što se dogodilo je nešto što se u okolnostima moglo dogoditi i drugima. Ono što je propust s produljenjem vozačke dozvole nije nešto zbog čega bih tražio od nje da napusti Vladu. Ona će svoj posao, kada malo splasne šok, moći nastaviti raditi dobro. Prema tome, ona ostaje ministrica’, zaključio je Plneković.

Na pitanje kakva se poruka javnosti šalje ovime i hoće li policija tolerirati takvo što i ostalim građanima, Plenković kaže:

‘Banalizirate, to nije dobro. To što ona nije produljila vozačku dozvolu, ne znači da ljudi to ne trebaju raditi. Ministrica je priznala propust i ona će platiti prekršajnu kaznu, to je i učinila’, kaže Plenković.

Na pitanje da je ministrica 140-ak vikenda vozila do Vinkovaca vjerojatno autocestom, Plenković ponavlja novinarima da se smire i dodao još jednom da to nije razlog za njezinu ostavku te da Žalac ostaje ministrica u njegovoj Vladi.

Ministrica Žalac: ‘Premijeru Plenkoviću ponudila sam mandat na raspolaganje’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas