Connect with us

Politika

Plenković odgovorio Milanoviću: ‘Ne znam zašto se netko tko još nije stupio na dužnost miješa’

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković odbacio je kritike na svoj račun zbog toga što jučer nije nazočio otvorenju Europske prijestolnice kulture u Rijeci, već je bio na službenom sastanku u Portugalu, javlja HRT

Rekao je da nije čuo izjavu izabranog predsjednika Zorana Milanovića da je u Portugal trebao poslati šefa kabineta i biti na otvorenju.

– Ne znam zašto se netko tko još nije stupio na dužnost miješa u nešto. Naša Vlada je podržala projekt Europske prijestolnice kulture. U interesu mi je da zahvaljujući sastancima poput jučerašnjeg, ja dolazim tamo u funkciji predsjedavajućega Vijeća, on je možda to zaboravio, nije se vjerojatno dugo bavio time pa možda nije svjestan onoga o čemu smo jučer razgovarali, znači da ćemo u idućoj financijskoj perspektivi dobivati sredstva da bismo pomagali i ovakve projekte kao što je EPK u Rijeci. Prema tome, te trivijalne komentare uopće neću komentirati, rekao je Plenković, dodajući da su u Rijeci bili ministrica kulture, ministar prometa i turizma, akademik Zvonko Kusić…

– Fizički je neizvedivo biti i u Portugalu i u Rijeci, rekao je Plenković. Dodao je da i neki lijevi aktivisti to spominju te da bi bilo bolje da to ne komentiraju.

Na pitanje o kandidaturi bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka rekao je da je to jučer komentirao u Portugalu. Nije htio komentirati jučerašnji prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Komentirajući kritike Ivana Penave rekao je da će se u unutarstranačkoj kampanji otvoriti karte od kraja i vidjeti tko je što napravio i na kojem planu.

– U mandatu naše Vlade Hrvatska gospodarski zdravo raste, za razliku od mandata ovoga tko nepotrebno komentira tko je gdje u kojem trenutku 1. veljače, rekao je Plenković.

– Recite gospodinu Penavi da malo detaljnije prati što se sve radi, a naročito što se radi za grad Vukovar. To bi bilo jako dobro, dodao je.

O koronavirusu je rekao da Vlada ima stvari pod kontrolom i da nema panike. Osvrnuo se i na odluku Suda EU o arbitraži sa Slovenijom rekavši da vode računa o nacionalnom interesu i da se radi o krupnoj pobjedi.

Komentirajući svoju najavu da će za vikend razgovarati s ministrom obrane Damirom Krstičevićem kratko je rekao da on ostaje ministar, a na pitanje je li slučajno da je afera s Krstičevićevom imovinskom karticom izašla u vrijeme uoči izbora u HDZ-u rekao je:

– Imate vi ljude, puno vremena, ne rade ništa, gledaju kako podmetati drugome i prenositi trivije, a ne baviti se bitnim.

– Svatko treba ispuniti imovinsku karticu kako piše u formularu. Pa nije to… (…) To su teme koje su passe, zaključio je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari