Connect with us

Politika

Plenković odgovorio Milanoviću: Njegovo ponašanje je bizarno, Milanović ima neki problem…

Objavljeno

-

Nastavljaju se prepucavanja na relaciji Milanović – Plenković. Odgovor na današnje Milanovićeve prozivke, premijer je dao uoči sjednice vrha HDZ-a.

Na današnjoj sjednici vrha HDZ-a trebala bi se donijeti odluka o nastavku provođenja unutarstranačkih izbora u stranci. HDZ bi trebao izabrati nove šefove i potpredsjednike lokalnih podružnica, a očekuje se da će to biti početkom studenog.

Premijer Andrej Plenković uoči sjednice dao je izjavu novinarima. “Datum izbora bit će 22.11., a drugi krug kada će se birati članovi županijskih odbora bit će 6.12”, kazao je Plenković.

Komentirao je prvi val ovrha koji je počeo danas. “Ministri su danas sve objasnili, ali obaveze se moraju ispunjavati. Pokazali smo koliko smo učinili za očuvanje radnih mjesta. Sutra ćemo predstaviti nove mjere za očuvanje radnih mjesta do kraja godine. Vlada je u ovom periodu učinila sve da naši građani dobivaju plaće. Obveze koje preuzimamo moramo ispunjavati, ali postoje zaštićeni računi. Treba realno gledati na situaciju”.

Premijer Plenković odgovorio je na najnovije izjave predsjednika Milanovića koji je opet prozvao premijera pitajući ga kojim je to izjavama i gestama 2016. posijao sjeme mržnje i agresije.

“Zna on to jako dobro, to što se pravi nevješt to je njegov problem. Ovo je njegovo bizarno ponašanje. Tri problematične točke ima. Imamo njegove izjave koje su kod određenog dijela sugrađana podrivale ono što je radila Vlada, Stožer….liječnici. Kada je usporedio koronu s karijesom to je podrivanje povjerenja”, rekao je premijer.

“Vidjeli smo nevjerojatne izjave predsjednika u vezi DORH-a, u vezi policije, jel to znači da je on protiv borbe korupcije? Ima neki problem. Kod napada na Banske dvore, tu se relativizira taj događaj”, kazao je Plenković i vratio se na 2016. godinu.

“On to zna i neka on kaže, ako je toliko nevješt, neka ostane nevješt”, rekao je.

Premijer je kazao da Milanović postaje patetičan i relativizira napad na Banske dvore te da na ovaj način ne može vidjeti njihovu suradnju.

Na pitanje o mogućnosti novog lockdowna, premijer kaže: “To ćemo nastojati izbjeći pod svaku cijenu, jer želimo pronaći balans. Apeliram na sve jer je samokontrola dio rješenja”, kazao je premijer.

Milanović: Ponovno postavljam pitanje premijeru, kojim sam ja to riječima 2016. prosuo i posuo sjeme mržnje?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari