Connect with us

Politika

Plenković: Odluke o pandemijskim mjerama utemeljene su na zakonu i nediskirminatorne

Objavljeno

-

Foto: Hina

Premijer Andrej Plenković u utorak je poručio da su sve odluke koje Vlada i Stožer donose vezano uz obranu od pandemije koronavirusa utemeljene na zakonu, s legitimnim ciljem i nediskiriminatorne, razmjerne ugozi u kojoj se nalazimo.

Upitan za komentar današnje odluke Ustavnoga suda da su pandemijske mjere legitimne, premijer je u Bjelovaru nakon sastanka članova Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina rekao da je samo primio informaciju da je odluka objavljena, no nije ju pročitao s obzirom na to da je objavljena u trenucima dok je još trajao sastanak, odnosno u trenutku dolaska pred novinare.

“Mislim da je cijela ta aktivnost koju mi poduzimamo temeljem zakona, temeljem ovlasti koje nam je dao Hrvatski sabor, Sabor Vladi, Vlada onda Stožeru civilne zaštite, uvijek i isključivo vođena logikom zaštite zdravlja ljudi, zaštite zdravlja naših građana i da su sve odluke i s legitimnim ciljem i da su nediskriminatorne, dakle da su razmjerne ugrozi koju imamo”, rekao je Plenković.

Prema tome, dodao je, ne znam što bi to Vladu ili Stožer nagnulo da radi nešto što bi kasnije eventualno imalo problem da prođe bilo kakav test na Ustavnom sudu.

Ustavni sud u srijedu je odlučio da su pandemijske mjere legitimne ne prihvativši prijedloge za ocjenom ustavnosti ovlasti Stožera civilne zaštite, uvođenja covid potvrda, obveznog testiranja zaposlenika u zdravstvu i socijali te posebnih mjera prilikom prijema pacijenata. (Hina)

Ustavni sud odlučio da su pandemijske mjere legitimne

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari