Connect with us

Hrvatska

Plenković: Oporba potvrdila moju tezu o dvije Hrvatske

Objavljeno

-

Vlada RH

Premijer Andrej Plenković rekao je u utorak kako je oporbino “primitivno” opstruiranje njegovog podnašanja godišnjeg izvješća o radu Vlade potvrdilo njegovu tezu o dvije Hrvatske – jednoj koja radi, a drugu koja vodi mržnja i isključivost.

Plenković je u izjavi za medije u Saboru rekao kako je izvješće bilo važno jer je posljednje u ovom mandatu njegove Vlade i predstavljalo je rezime postignuća i izazova s kojima su se suočavali.

“Imali smo po prvi put neobičnu manifestaciju opstrukcije, destrukcije, pa čak i više nego jasnog primitivizma kojeg je manifestirala opozicija, njih dvadesetak, koji su cijelo vrijeme mog govora lupali s palicama za traženje replika. Nadam se da inventar Sabora nije pretrpio neku veću štetu”, rekao je.

Dodao je kako se danas u potpunosti potvrdila njegova teza o dvije Hrvatske.

“O jednoj Hrvatskoj koja radi, rješava probleme, brine o građanima, gospodarstvu, strateškim postignućima zemlje i kriznom upravljanju. Druga Hrvatska u kojoj je sada nastao potpuni amalgam ljevice, krajnje ljevice i krajnje desnice, vrlo rubnih i radikalnih političkih opcija i zastupnika koji su se stopili u jedno, a vodi ih mržnja, destrukcija i isključivost”, ocijenio je premijer.

Rekao je i kako cijeni što Socijaldemokrati u tome nisu sudjelovali.

Manifestacija mržnje, agresije i destrukcije

Govoreći o oporbi koja je opstruirala, ponovio je kako je riječ o ljudima mlađima od njega, koji “znaju da su politički mrtvaci ako po treći puta ostanu u oporbi”.

“Vidjeli smo vrlo jasnu manifestaciju mržnje, agresije i destrukcije koja će ih voditi u mjesecima do parlamentarnih izbora”, rekao je Plenković.

Dodao je kako je odlično da je javnost mogla vidjeti veliku razliku između Vlade, parlamentarne većine, HDZ-a i partnera i njih. Naveo je kako ne misli da je to nešto zabrinjavajuće za hrvatsku demokraciju, ali je hrvatska realnost danas.

“Taj stupanj mržnje i agresije kod njih raste. Međutim, mi se s tim nosimo i to je sada za nas, kada gledam politički, jako dobro. Ljudi su shvatili tko radi, a s druge strane vidjeli su tko su primitivci, divljaci i destruktivci”, ocijenio je premijer.

Naveo je i kako to “lupetanje i lončarenje” dolazi iz “kuhinje” određenih političkih stranaka te se pritom osvrnuo na neuspjehe Možemo!-ve vlasti u Zagrebu, istaknuvši kako u Saboru, gdje su u “debeloj manjini”, pokazuju mržnju i agresiju.

Poručio je i kako se njegovo izvješće čulo te je za njega primio “nikad veću potporu”.

Nakon ovoga očekujem apsolutnu pobjedu na izborima

Između ostalog, premijer je rekao kako nakon ovoga što se dogodilo danas očekuje apsolutnu pobjedu na izborima, ocijenivši kako ne zna tko “može podržati tu ekipu” iz oporbe.

Naveo je i kako mediji ignoriraju neke stvari, poput toga da je jučer sud u Sisku donio presudu od godinu dana zatvora za muškarca koji mu je kao premijeru prijetio dan nakon terorističkog napada na Banske dvore.

“Ovo govorim zato što taj mladi čovjek koji je to teško kazneno djelo napravio nije bio nikakav vuk samotnjak, nego je bio izmanipulirano dijete koje je netko odgojio da postane takav, koji mu je isprao mozak, zadojio ga mržnjom što je dovelo do toga da on donese odluku i da dođe tu i da puca na hrvatsku Vladu i skoro ubije Oskara Fiorija, kojeg nitko više ne spominje”, rekao je Plenković.

Što se tiče navijača koji su pjevali ustaške pjesme, rekao je kako policija treba postupati svaki put u takvim situacijama i da oni koji to rade, to rade svjesno i namjerno kako bi nanijeli štetu. Poručio je kako za to nema mjesta u hrvatskom društvu.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas