Pratite nas

Politika

Plenković oštro odgovorio Brkiću: Nisam ga vidio u kampanji, nije pridonio ništa!

Objavljeno

na

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da su postojali u stranci i oni koji se nisu angažirali u predizbornoj kampanji za Europski parlament spomenuvši među njima i svog zamjenika Milijana Brkića.

“Prvo, mi smo pobijedili. Nama je falilo 1400 glasova za peti mandat”, rekao je Plenković nakon otvaranja godišnjeg sastanka Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) u Zagrebu upitan za komentar rezultata izbora za Europski parlament na kojima je HDZ osvojio četiri mandata.

Istaknuo je i da rezultat izbora za njega osobno nije zadovoljavajući.

Podsjetio je i kako je na tim izborima bila velika disperzija lista i kandidata, kao i veliki broj lista na desnom političkom spektru te se, smatra, tu dogodilo i ono o čemu je i govorio tijekom predizborne kampanje.

Međutim, poručio je, da je sport na koji je naučio to što neki ljudi nakon sjednica Predsjedništva praktično tri godine stalno medijima puštaju anonimne informacije.

Brkića nisam vidio u kampanji

Osvrćući se na one koji se, kako je rekao, nisu angažirali u predizbornoj kampanji, apostrofirao je svog zamjenika Milijana Brkića. “Ja ga nisam vidio u ovoj kampanji. Nije pridonio ništa što se toga tiče”, rekao je Plenković. Smatra da se svatko u HDZ-ovoj kampanji mogao i trebao maksimalno angažirati.

Drži da su kao stranka napravili sve, a oni koji će listu sada dovoditi u pitanje “nisu zucnuli ni kada se lista sastavljala”. Netočnim smatra i njihove tvrdnje kako lista nije bila prihvaćena na stranačkim tijelima jer su sve kandidate predložile stranačke organizacije i zajednice.

“Lista je bila baš onakva kakva treba biti za posao za koje smo ove ljude kandidirali”, kazao je. Negativno je odgovorio na novinarski upit je li Brkića isključio iz kampanje rekavši da je njoj svatko mogao pridonijeti koliko god je htio.

Upitan ne vidi li u tome i svoju odgovornost rekao je: Ja da vidim odgovornost u nečemu u čemu smo mi bolji od svih drugih stranaka?  Dodao je i da se ne sjeća navodne jučerašnje Brkićeve izjave na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a kako narod nije glup te da u HDZ-u trebaju biti ponizni, a ne bahati.

Na vladu i HDZ-ovu kampanju su mjesecima trajali medijski udari

Ustvrdio je i da na njegovu vladu i HDZ-ovu predizbornu kampanju mjesecima traju medijski udari te se stvara kontekst u kojem se stalno, umjesto fokusa na ono bitno za izbore za Europski parlament, odvraćaju teme na nešto drugo kao što su sindikalne inicijative, reangažiranje referendumskih inicijativa, otvaranje pitanja imovine više ministara i sl. “Onda nam se dogodi da nam fali 1500 glasova”, rekao je.

Plenković je, upitan za komentar izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako rezultati izbora govore političarima da birači žele one koji su bliži narodu, smatra kako ne misli da se ta poruka odnosi na njega i HDZ-ove kandidate jer su oni zadnje tri godine stalno po terenu te se svim svojim znanjem, integritetom i energijom bore u rješavnju svih mogućih problema koji su ih dočekali.

“Ta teza, što se tiče HDZ-a, ne stoji”, istaknuo je.

Negativno je odgovorio i na novinarski upit komplicira li taj rezultat na izborima za Europski parlament podršku HDZ-ovom predsjedničkom kanididatu. Smatra kako je to poruka koja se dogodila u “statističkom kontekstu” te da bi mu bilo drago da je postojao malo veći angažman, da su dobili još tih 1500 glasova i da je bilo tih pet mandata. Istaknuo je da će sa svim suradnicima i svim stranačkim tijelima napraviti detaljnu analizu.

Plenković je rekao i da se ne boji okrupnjavanja desnice. “Samo bih volio da svi ti koji žele da HDZ bude na desnom centru, a ja ga želim kao i većina dužnosnika stranke, vrlo jasno budu na tom tragu jer je to dobro za HDZ i hrvatsko društvo.

Ustrajat ću na toj politici jer tome nema alternative. Za dobrobit hrvatskog društva tu alternative nema”, naglasio je.

Smatra da je alternativa koja se nudi i na ovim izborima “podigla lijevu stranu”, jer je zbog agresivnosti stranaka desnice došlo do veće mobilizacije lijevih birača.

Plenković je rekao i da većina građana želi da država dobro funkcionira u svim aspektima istaknuvši kako će i ustrajati na platformi i politici na kojoj je izabran za predsjednika stranke i premijera.

Smatra i da Davor Ivo Stier želi da HDZ bude na desnom centru, a što se tiče nekih drugih koji bi htjeli da je stranka malo više desno rekao je kako ni to nije isključivo za HDZ.
“Glavni smjer stranke mora biti upravo ono gdje ga ja stavljam, jer je HDZ na tom spektru od svog početka”, naglasio je.

(Hina)

 

Plenković: Ovo je jedna utakmica, prvenstvo se nastavlja

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Suverenisti dali bezrezervnu podršku predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori

Objavljeno

na

Objavio

Suverenisti su u srijedu objavili punu i bezrezervnu podršku predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori.

“Obavili smo nekoliko razgovora s Miroslavom Škorom i dogovorili podršku Suverenista. Razgovarali smo s njim o programskim i političkim načelima, kao i o njegovim osobnim načelima.

Na sva je naša pitanja odgovorio pozitivno, odnosno pokazalo se da je njegov svjetonazor komplementaran s onim što predstavljaju Suverenisti. Našu podršku ima i mi smo mu na raspolaganju…

Siguran sam da će on ući u drugi krug, da ćemo prvi put imati predsjednika koji je nezavisni kandidat. Miroslava Škoru je narod pozvao, on se odazvao, mi smo za zajedništvo i zato ga podržavamo.”, rekao je Hrvoje Zekanović.

“Škori vjerujemo i sigurni su da ih neće razočarati”. Sadašnja predsjednica ih je razočarala, kazao je Zekanović.

“Zalažemo se za jačanje funkcije predsjednika. Nama ne treba predsjednik koji će se naslikavati po Hrvatskoj, već predsjednik koji će slušati narod i bit mu na dispoziciji”, rekao je Zekanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Vladimir Šeks poručio Škori: ‘Uzalud vam trud, svirači’

Objavljeno

na

Objavio

Vladimir Šeks komentirao je mogućnost promjene datuma Dana državnosti i njegovo vraćanje na 30. svibnja.

Za današnji datum kaže da treba ostati, samo je pitanje u kojoj formi… “Sigurno će ostati kao državni blagdan, možda neki spomendan”, kaže Šeks, prenosi N1

Na pitanje hoće li sljedeće godine u ovo vrijeme aktualna predsjednica ponovno obnašati tu dužnost, kaže kako neće komentirati ništa što se odnosi na predsjedničke izbore, ali na spomen Miroslava Škore ipak kaže da je s njim često pjevao pjesmu “Uzalud vam trud svirači”.

O materijalima koji bi mogli kompromitirati aktualnu predsjednicu, a koje je upravo Šeks ponovno doveo u fokus javnosti, kaže: “Već godinu dana se plasiraju različite priče i spinovi da neki krugovi posjeduju kompromitirajuće materijele koji bi mogli kompromitirati predsjednicu. Nisam ništa drugo rekao. Ja ne znam, samo govorim da se u javnom prostoru o tome pričalo.”

 

Čestitke za Dan hrvatske državnosti uputili Škoro i Milanović

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari