Connect with us

Vijesti

Plenković oštro uzvratio Milanoviću: ‘To je huškač i prevarant odgovoran za prijavu koja je došla u MVEP i Vladu’

Objavljeno

on

Predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković posjetio je danas Splitsko-dalmatinsku, nakon koje ide i u Šibensko-kninsku županiju, kako bi dao podršku kandidatima HDZ-a za župane i gradonačelnike uoči drugog kruga lokalnih izbora.

U Splitu će Plenković dati podršku HDZ-ovu kandidatu za župana Blaženku Bobanu i kandidatu za splitskog gradonačelnika Vici Mihanoviću te drugim kandidatima, a predviđena izjava za medije na Prokurativama.

Zadovoljstvo mi je biti danas u Splitu uoči drugog kruga lokalnih izbora i dati snažnu podršku našem kandidatu za gradonačelnika Vici Mihanoviću i našem kandidatu za župana, Blaženku Bobanu, rekao je Plenković, zahvalivši i Andru Krstuloviću Opari na dosadašnjem mandatu.

Uvjeren sam da će on sa svojim iskustvom ravnatelja Lučke uprave, čovjeka koji se dokazao u biznisu, koji je bio u gospodarstvu, koji dobro poznaje teme provesti program koji će Split učiniti boljim i kvalitetnijim, rekao je o Mihanoviću.

Bobana građani Splitsko-dalmatinske županije cijene i uvjeren sam da će obnoviti mandat, rekao je Plenković, dodavši da će obojica imati potporu Vlade Republike Hrvatske i izrazivši uvjerenje u njihovu pobjedu.

“Nastavit ćemo sa snažnom politikom potpore i Vici Mihanoviću i Blaženku Bobanu”, rekao je Plenković.

Osjećam jednaku vrstu identifikacije identiteta i s Dalmacijom i sa Zagrebom i drugim dijelovima Hrvatske, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje zašto se odlučio upravo za Split u finišu kampanje.

Upitan osjeća li se HDZ kao pobjednik na izborima u Dalmaciji, Plenković je rekao da da. “Uvjeren sam da će HDZ pobijediti i u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji”, rekao je Plenković.

Upitan misli li da je kampanja koju Domovinski pokret provodi u Zagrebu uvid u kampanju kakvu će voditi na idućim parlamentarnim izborima i protiv HDZ-a.

“Kampanja koja se služi lažima, difamacijama, neistinama, vrijeđanjem, huškanjem je neprihvatljiva, ali to nije prvi put da mi to vidimo ovdje sada. Koja je razlika između Škorine retorike i Milanovićeve retorike cijele ove godine? Ovdje je on govorio da su novinari HRT-a, javnog servisa, plaćenici. Sad čitam vozeći se ovdje da je rekao da ako nekome kažete da je plaćenik, da se to ne može. Koja je razlika? Koja je razlika ako huškate i vrijeđate nekome obitelj, što je on radio meni 2016.? Koja je razlika ako nekome kažete da je komunistički gojenac? Koliko godina taloženja mržnje, gadosti, laži može očekivati tko takvu etiketu dobiva od prevaranta, kao što je taj huškač i prevarant odgovoran za prijavu koja je došla u MVEP i Vladu od strane bugarskog veleposlanstva za napade na troje bugarskih državljana zato što je on govorio nešto na Brdu kod Kranja”, rekao je Plenković.

Nikada u našim politički jasnom zagovaranju potpore Sjevernoj Makedoniji nismo antagonizirali Bugarsku. On dođe jednom i napravi što? Da dođe nota za napadanje bugarskih državljana. To je huškač. Tu bozu prodavati neće hrvatskim građanima, rekao je Plenković.

Novinari su Plenkovića upitali jesu li Boban, za koga se tvrdi da je podmetanjem požara otjerao filmaše, i Mihanović, koji je osumnjičen za plagiranje doktorske disertacije, najbolje što HDZ može ponuditi Splitu.

Ja mislim da je Blaženko Boban u 4 godine pokazao da je sjajan župan za Splitsko-dalmatinsku županiju, da će dobiti povjerenje većine sugrađana u županiji i da će ponovno biti župan. Smatram da je Vice Mihanović puno bolji kandidat nego njegov konkurent, koji se na jedan vrlo arogantan i bahat način u televizijskim sučeljavanjima lovi znanja engleskog jezika. Vice Mihanović ima potporu velikog broja birača, uvjeren sam da će pobijediti u drugom krugu, kao što će pobijediti i Boban, rekao je Plenković, prenosi N1.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari