Connect with us

Politika

Plenković: Otvoreni smo za što više sugestija zastupnika

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu da će Vlada biti otvorena za što veći broj sugestija zastupnika i klubova u saborskoj raspravi o Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

“Pristup je isti kao i u prvom čitanju. Ovo je važan zakon za grad Zagreb, važan za obnovu, važan za sustavan, transparentan rad i financiranje i bit ćemo otvoreni za što veći broj sugestija koji će doći od saborskih zastupnika i klubova”, rekao je Plenković novinarima dolazeći na 2. izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora, sazvanu zbog donošenja toga zakona koji Sabor raspravlja u drugom čitanju.

Upitan očekuje li široku potporu u parlamentu, Plenković je kazao kako “misli da bi bilo dobro imati konsenzus o takvom zakonu, jer nema ovdje neke pristranosti”.

Premijer je na pitanje o američkoj ponudi za kupnju vojnih aviona, o čemu pišu neki mediji, odgovorio da još ništa nije vidio osim na portalima, ali da ne zna ništa o tome.

Prosvjednicima ispred Sabora iz inicijative povremenog prijevoza putnika, koji traže pomoć države zbog koronakrize, Plenković je poručio da će ih primiti ministar prometa Oleg Butković i ministrica turizma Nikolina Brnjac, kako bi pokušali naći rješenje za njihove probleme.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari