Pratite nas

Komentar

Plenković: Petrov bi htio biti premijer? Evo pod kojim uvjetom on to može biti

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i potpredsjednica stranke Ivana Maletić predstavili su u ponedjeljak u Zagrebu program za mlade ‘Biraj bolju budućnost’, piše N1.

Obrazovanje je temelj razvoja društva – kazao je Plenković.

– Za mene je ovo nastavak projekta kojeg smo počeli prije 4 godine kada sam odlučio da sustavno izgradimo mlade politčare HDZ-a – kazao je.

– Postoje 3 do 4 bitna problema mladih, a to su visoka stopa nezaposlenosti – tu smo treći u EU. Zatim pitanje neusklađenosti obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada. Pitanje isključenosti nekih mladih od obrazovnog sustava. Ključno pitanje, a to je stambeno pitanje mladih. Obrazovanje je ključ razvoja svakog gospodarstva i da bismo bili u stanju imati ljude koji će voditi Hrvatsku obrazovni sustav mora stvoriti mlade za radna mjesta budućnosti. Tu se od mladih očekuje kritičko razmišljanje, želim da budu kreativni da su inovativni i da su u stanju rješavati probleme. Upravo na tom tragu sastavljen je ovaj program – kazao je.

Dotaknuo se i odnosa Mosta i HDZ-a. Upitan smetaju li ga kritike iz Mosta Plenković kaže kako ne vidi zašto bi ga trebali kritizirati.

– Ne smeta. Mogu svi izražavati svoje stavove ne vidim zašto bi Most trebao mene kritizirati, ja nemam opterećenje nesporazuma iz prošle vlade – kazao je i ostavio otvorena vrata za postizbornu suradnju s Mostom.

– Otvoreni smo za suradnju s Mostom. Ako Most bude relativni pobjednik izbora, neka Petrov bude premijer – kazao je Plenković odgovarajući na novinarska pitanja nakon predstavljanja programa.

– Mi smo sasvim jasni – praksa u Hrvatskoj je da je nabolje za vladu da predsjednik ima politički autoritet i da ima izborni legitimitet. Ja se toga držim. Budite uvjereni da one kombinacije nećete gledati za dobro Hrvatske i demokracije – kazao je Plenković.

Naglasio je kako ukidanja županija neće biti, ali i otklonio mogućnost velike koalicije HDZ-a i SDP-a.

– HDZ je decidirano protiv velike koalicije. Velike koalicije neće biti. Idemo u pobjedu. Otvoreni smo za stranke koje su nam bliske – rekao je, prenosi N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Hrvoje Zekanović: Nemoguće dobar spin

Objavljeno

na

Objavio

Nemoguće dobar spin

Nakon što se premijer kao nikad do sada zamjerio Crkvi zbog ratifikacije Istanbulske konvencije kreće nova medijska kampanja da se premijer ponovno prikaže kao onaj koji brani Crkvu.

Ovaj put mu pomažu, koje li slučajnosti GLAS ( Mrak Taritaš) i SDP koji traže reviziju Vatikanskih ugovora.

Sada premijer, prilično odlučno brani Crkvu, svaka čast! PR-ovac je ovaj put zaslužio povišicu!

Plenković: HDZ protiv revizije Vatikanskih ugovora

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Peternel: Ne vjerujem u ultralijeve ni u pseudoliberalne udruge, ne želim ih financirati

Objavljeno

na

Objavio

Igor Peternel je na svom Facebooku komentirao Bernardićevu ideju da se ukinu Vatikanski ugovori te pritom ustvrdio da je licemjerno s jedne strane nametati jedne ugovore, a tražiti ukidanje drugih.

“Ja ne vjerujem u ultralijeve ni u pseudoliberalne udruge, ne želim ih financirati pa mi je svejedno istanbulskom nametnuto izdvajati za njih milijune. I sada oni koji su nam to nametnuli žele ukinuti izdvajanje za crkvu, udrugu civilnog društva u koju oni ne vjeruju. Je li to liberalno?
Non stop su u svađi sami sa sobom. Žele prodavati priču o liberalizmu, ali ne mogu pobjeći od toga da su totalitarni postkomunistički luzeri!
Za sve je kriv Andrej Plenković. Bili su već na podu nokautirani, a on ih je vratio na noge, u ring!”

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati