Connect with us

Politika

Plenković: Plaće će rasti 6 posto iduće godine

Published

on

Šesnaesti je dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Nastave nema u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Sindikati poručuju da će i idući tjedan i prosvjedovati, a štrajk se u ponedjeljak nastavlja u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji. Zahtjevaju povećanje koeficijenta od 6,11%.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za novinare u 11 sati govorit će o štrajku u osnovnim i srednjim školama. Da je cirkularni štrajk dobar model štrajka, dokazuje stalni veliki odziv prosvjetara, kaže sindikalistica Sanja Šprem.

Sindikati u osnonastavljaju cirkularni štrajk unatoč jučerašnjem dogovoru HDZ-a i HNS-a prema kojemu bi se iduće godine ipak nešto povećali koeficijenti složenosti poslova. Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec poručio je kako ne zna odakle pravo HNS-u da pregovara u ime sindikata.

Premijer Andrej Plenković komentirao je jutros povećanje plaća učiteljima i nastavnicima, o čemu je razgovarano na jučerašnjem koalicijskom sastanku.

– Mislim da svi trebaju biti razumni. Sve je dogovoreno i jasno, apeliram na razum, izjavio je premijer Andrej Plenković dok je iz Banskih dvora hodao prema Saboru gdje se održava Klub HDZ-a. Na pitanje kako to da je HNS pristao na 2 posto te da šest mjeseci s koeficijentima neće biti pomaka ponovio je: Plaće će rasti 6 posto iduće godine, vidimo se kasnije”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari