Connect with us

Politika

Plenković: Politički stav o Žiniću nakon provjere svih informacija

Objavljeno

on

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je poručio da u slučaju HDZ-ova sisačko-moslavačkog župana Ive Žinić neće podleći medijskoj histeriji, već će se provjeriti sve informacije koje su se o tome pojavile u javnom prostoru i tek tada donijeti politički stav.

“U ovom trenutku ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni”, izjavio je Plenković nakon sastanka Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba saborskih zastupnika HDZ-a na kojemu je sudjelovao i HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Od Žinića, kojega mediji prozivaju zbog državne nekretnine i pogrešno ispunjene imovinske kartice, zatraženo je da objasni sve navode i okolnosti, a on je pojasnio kako to izgleda iz njegova kuta. S obzirom na sve informacije koje kolaju, zatražili smo od nadležnih tijela također informacije i stavove kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav, rekao je Plenković.

Pritom je aferu Žinić usporedio s medijskom histerijom o obnovljenim kućama razorenima u potresu, za koje se, kaže, sada vidi da ih i nema tako puno kako je to prikazano u medijima.

Plenković je poručio da neće pristati uz sličnu medijsku histeriju oko Žinića, već će pričekati očitovanje nadležnih tijela. Nakon toga će se, kaže, vidjeti i hoće li Žinić biti HDZ-ov kandidat na lokalnim izborima.

Izvijestio je i da će državni tajnik Nikola Mažar zamijeniti u Saboru Darka Puljašića, gradonačelnika Požege, koji je podnio ostavku na saborski mandat nakon što je u medijama objavljeno da je sudjelovao u namještanju natječaja za energetku obnovu u tom gradu.

Vlada bi u četvrtak trebala razriješiti Mažara dužnost državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, tako da će HDZ odmah ovih dana popuniti ispražnjeno mjesto u Saboru, rekao je Plenković.

Na sjednici je raspravljena situacija u Požegi, te je županijski odbor HDZ-a dobio je nalog da razriješi situaciju na razini požeške gradske organizacije u najhitnijem roku, dodao je.

Nikola Mažar je predsjednik vukovarskog odbora HDZ-a. Plenković je istaknuo da HDZ ima velike ambicije da pobijedi u Vukovaru na lokalnim izborima, te smatra da će Mažaru mjesto saborskog zastupnika uoči lokalnih izbora biti jako dobro i korisno. (Hina)

Bačić: Nezakonite radnje svojih članova, HDZ neće trpjeti

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari