Connect with us

Hrvatska

Plenković: Pomoći ćemo u sanaciji šteta od potresa

Published

on

Premijer Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak nakon obilaska Petrinje i Siska da će se u sanaciji šteta pomoći i Sisku i Petrinji i svim drugim općinama pogođenim potresom.

“Nastojat ćemo zajedno sa svim službama pomoći i Sisku i Petrinji i drugim općinama u Sisačko-moslovačkoj županiji koje su pogođene potresom”, kazao je Plenković ocijenivši da su štete značajne te uglavnom u unutrašnjosti zgrada. Istaknuo je kako je najvažnije da nema ozlijeđenih.

“Nažalost imamo ove godine sada već dosta iskustva s rješavanjem krovišta, zabatnih zidova i interventnim mjerama. Postoji mogućnost preraspodjela u okviru proračuna koji postoje kod Ministarstva graditeljstva i državne imovine”, dodao je Plenković nakon obilaska.

Kaže da se prvo mora procijeniti šteta od potresa, a potom to staviti u pravni okvir, ili uredbama koje će donijeti Vlada ili eventualnim proširenjem opsega primjene Zakona o obnovi Zagreba i okolice.

“Razmotrit ćemo sve opcije, zatražio sam od ministra Darka Horvata da njegovo ministarstvo sagleda što nam je najbolje najpragmatičnije”, kazao je Plenković i dodao kako je u kontaktu i s Europskom komisijom.

“Nadam se da će od iduće godini biti bolje, valjda sve što se trebalo loše dogoditi dogodilo u 2020”, zaključio je premijer i izrazio suosjećanje sa svima kojima su kuće oštećene. (Hina)

Potres u Sisku: Stanje se polako smiruje, nastradao gradski centar

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari