Connect with us

Politika

Plenković poručio Daliji Orešković: Molim vas da vašu demagogiju malo smanjite

Objavljeno

-

Zaiskrilo je između Plenkovića i Dalije Orešković, a ona je dobila i opomenu.

Ovaj zakon je jedna velika laž. Njime oštećeni građani neće dobiti ono čemu se nadaju. U samom zakonu ne propisuju se nikakvi programi mjera i aktivnosti obnove. Piše da će se propisati kasnije, u hodu, u Vladi, točnije u sobičcima, hodnicima i kabinetima vaše Vlade. Još uvijek se pamti kako se planirala sanacija Agrokora u tim istim sobičcima. Građani od toga neće imati korist, ali ne sumnjam da će imati korist intimusi Vlade i Milana Bandića – replicirala je Dalija Orešković na izlaganje premijera.

– Nadam se da kao pravnica znate što rade predstavnička tijela, a što radi izvršna vlast. To je elementarna abeceda. Kako bi to bilo da sve damo na provedbu Saboru. Koliko mislite da će ta obnova trajati – 200, 300 ili 500 godina? Molim vas da vašu demagogiju malo smanjite. To će biti korisno za vas, za vaš kredibilitet, za jedan osjećaj za realnost. Bezobrazno je ovo kvalificirati kao laž – odgovorio joj je Plenković.

Orešković se javila za povredu poslovnika kazavši kako je neprimjerno da joj premijer govori da je bezobrazna.

– Odgovorite na jedno pitanje, koliko će trajati obnova Zagreba? – upitala je.

– Vi ste rekli da je nešto laž i nisam vam dao opomenu i na odgovor premijera nisam dao opomenu jer sam smatrao da je to rasprava, možda neugodna ali rasprava – kazao joj je Jandroković, no Orešković se nastavila raspravljati s njim pa je dobila opomenu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari