Connect with us

Politika

Plenković poručio Milanoviću: Odrasti i poštuj zakon

Objavljeno

on

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je u petak predsjedniku Zoranu Milanoviću da u vezi sa sukobom oko izbora predsjednika Vrhovnog suda “odraste i poštuje zakon”.

“Imamo samo jednu poruku što se izbora predsjednika Vrhovnog suda – grow up (odrasti), respect the law (poštuj zakon)”, rekao je Plenković u Bruxellesu.

Uz to što su počeli razgovarati na engleskom, jer je Milanović danas u Požegi na tom jeziku (I dare you) izazvao vladajuću većinu da odbije njegovu kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda Zlatu Đurđević, predsjednici države i vlade ne slažu se oko procedure izbora.

Milanović smatra da svoju ovlast predlaganja predsjednika Vrhovnog suda crpi izravno iz Ustava, a Plenković da mora poštivati zakon koji nalaže javni poziv i posredništvo Državnog sudbenog vijeća.

Predsjednik je svoj prijedlog uputio u saborsku proceduru, ali to predsjednik Sabora Gordan Jandroković zasad ne želi uvrstiti na dnevni red.

Kad je u pitanju drugi aktualni prijepor Pantovčaka i Banskih dvora, imenovanje veleposlanika, Plenković je danas samo kratko kazao da za to “ima vremena”, ponovo suprotno od Milanovića koji je danas rekao da taj proces već “traje predugo”. (Hina)

Zoran Milanović: Moja kandidatkinja je prof. Đurđević, odbijte je, I dare you

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari