Connect with us

Pregled

Plenković u posjetu Delnicama koje je pogodilo snježno nevrijeme

Objavljeno

-

U Delnice, koje je pogodilo snježno nevrijeme, u nedjelju je stigao premijer Andrej Plenković koji sudjeluje na sastanku delničkog Kriznog stožera, a potom će obići zimske službe na terenu.

“Pored pomoći koja nam je odobrena, zatražiti ću nova sredstva za sufinanciranje Zimske službe”, najavio je prije sastanka Stožera gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

Rezolutno će, kaže, zatražiti i da se Primorsko-goranska županija uključi u sufinanciranje, jer bez sredstava županije i države Delnice su “jednostavno na koljenima”.

Župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina ističe kako je Goranima “aposolutno nužan” Zakon o Gorskom kotaru te više sredstava.

“Goranima nije problem ono čega imaju previše, a to je snijeg, nego ono čega imaju premalo, a to su novci”, kaže Komadina držeći kako je svima jasno da su troškovi za čišćenje snijega ogromno povećani, ne samo ove godine, nego i inače i da to mora biti sustavno riješeno. “Naravno, povećani su troškovi života svima koji ovdje žive, to se evidentno vidi. Prema tome, Zakon o Gorskom kotaru je nešto što je aposlutno nužno”, naglašava župan.

U Delnicama je posljednih dana pao obilan snijeg, pa su u pomoć lokalnom stanovništvu bili poslani i pripadnici Hrvatske vojske.  (Hina)

Foto: Twitter, VladaHR

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas